Ne suuret suunnitelmat

Lempäälän keskustaa kehitetään kovalla vauhdilla. On suuret suunnitelmat muun muassa uusien talojen rakentamisesta, uusien asukkaiden houkuttelemisesta ja myös yritystoiminnan elvyttämisestä.

Mutta miksi pitää asumiskelpoisia – päältä katsoen jopa hyväkuntoisia – omakotitaloja purkaa kerrostalon tieltä? Tuntuu aika omistuiselta ja pahalta ratkaisulta. Onhan vapaata ja tyhjää rakennustilaa olemassa muutenkin. Kun rakennetaan kerrostaloja liian vieri viereen, tulee ahdasta ja kaikkien asumismukavuus kärsii.

Moni on valinnut kotipaikakseen Lempäälän juuri sen ihanan luonnon, maisemien ja tilan tunteen vuoksi. Muutenhan olisi sama, vaikka asuisi Tampereen keskustassa.

Sunnitelmissa on lehtikirjoituksen mukaan myös liiketiloja näihin uusiin kerrostaloihin. Mistä ko. liiketiloihin saadaan yrittäjiä ja asiakkaita? Lempäälän keskustassa on jo nykyisinki tyhjiä liiketiloja. Jäitä hattuun!

Pidettäisiin myös nyt huolta jo olemassa olevista kauniista omakotitaloista ja muistakin rakennuksista, myös vanhoista. Kunnostettaisiin, korjattaisiin, maalattaisiin ja hoidettaisiin ympäristöä. Säästettäisiin myös vanhaa ja perinteistä.

Jo 45 vuotta Lempäälässä asuneena kuntalaisena on muodostunut kiintymys tähän kuntaan. Missä olenkin muualla liikkunut, olen ylistänyt Lempäälän kauneutta, toimivuutta ja asukasystävällisyyttä. Toivottavasti tätä idylliä ei nyt päästä pilaamaan ajattelemattomilla ja peruuttamattomilla ratkaisuilla. Seudullemme ominaista: kauniita näköaloja ja elintilaa.

Nimimerkki
Mielipide Hiiroksentieltä

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?