Viikon hokiäijä: Välimaa taistelee aina joukkueelle

kuva: Elina Kuivalainen
Viikon hokiäijä on 33-vuotias kuljulainen Tommi Välimaa, joka hätyyttelee kuvassa Espoo Unitedin maalivahti Mika Norjaa.

Lempäälän Kisan nestori-osaston Tommi Välimaa on lempääläisyleisölle tuttu pitkänhuiskea (195 senttinen) hahmo monen kauden ajalta. Liki 200 ottelua LeKin nutussa tahkonnut Välimaa tunnetaan eritoten taistelijana ja varsinkin alivoimaraatajana. 277 Liigaotteluakin pelanneelta Välimaalta löytyy myös kyky pistetehtailuun, mitä todistavat alkukauden neljä tehotäplää viidessä ottelussa.
– Mukavaa on välillä itsekin onnistua, maisteli Välimaa rankan Rovaniemelle ja Kokkolaan suuntautuneen bussimatkan jälkeen. Välimaa pöllytti maaliverkkoja sekä RoKia että Hermestä vastaan.
Kisa oli menneellä viikolla kuuma joukkue. Jokainen ottelu noudatteli samaa käsikirjoitusta eli alussa vastustajat olivat niskan päällä, mutta mitä pidemmälle pelit etenivät, sen paremmin kaukalotapahtuma hallitsi Kisa.
– Pelien alut olivat jostain syystä hankalia, mutta nihkeiden alkujen jälkeen pelasimme loistavaa joukkuepeliä. Kuuden pisteen vierasreissu maistui raskaudestaan huolimatta mahtavalta, hehkutti Välimaa.
Kisan nuoren joukkueen tukipilareina on 33-vuotiaan kuljulaisen Välimaan ohella 32-vuotias Antti Kangasniemi ja 34-vuotias Ossi Pellinen. Kullakin heistä on kotosalla pienet poikalapset, joten pelaamisen vastapainoakin löytyy. Liikuntaneuvojan koulutuksen hankkinut Välimaa tekee pelaamisen ohella muun muassa opettajan sijaisuuksia ja lätkän ohella miestä kiehtoo kalastus sekä kesäisin beach volleyn pelaaminen Hääkivellä.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>