Syksyn puutarhajätteet oikeaan osoitteeseen

Ilkka Lehto tietää, että Lempäälän jäteasemalle Moisiolammentiellä voi viedä maksutta puutarhajätettä. Kuva: Erkki Koivisto

Syksyn myötä on monella kiinteistöllä siivottu pihaa ja puutarhaa. Siivouksesta syntyneet puutarhajätteet, mm. risut, haravointijätteet sekä omenat, tulee hävittää asianmukaisesti.

– Vaikka houkutus olisi suuri, puutarhajätteitä ei saa viedä yleisille alueille, esimerkiksi kunnan puisto- ja viheralueille. Puutarhajätteen voi toimittaa jätteenkäsittelykeskukseen tai sen voi kompostoida omalla kiinteistöllä, muistuttaa Lempäälän kunnan vs. ympäristötarkastaja Stina Potoinen.

Tarastenjärven ja Koukkujärven jätteenkäsittelykeskukset ottavat maksutta vastaan peräkärrykuormallisen puhdasta puutarhajätettä. Kuormassa ei saa olla mukana mitään maatumatonta kuten muovisia jätesäkkejä.

Lisäksi pieniä eriä puutarhajätettä voi viedä maksutta myös Lempäälän kunnan vastaanottopisteeseen Osoitteessa Moisiolammentie 28 sijaitsevassa vastaanottopisteessä on lajiteltava oksat ja risut erikseen muusta puutarhajätteestä, koska muu puutarhajäte haittaa oksien ja risujen hakettamista. Alueelle ei saa viedä muuta kuin puutarhajätettä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>