Piikkilanka ei voi rakkautta pysäyttää

Kulunut kesä on ollut melko kostea, etenkin tämä syksy. Sympatiat ovat maanviljelijän puolella, joka ahertaa sadonkorjuun parissa. Voimia ja kärsivällisyyttä toivon hänelle.

Kerrotaan suuressa lännessä asuneesta maissinviljelijästä, joka palkittiin useana vuotena peräkkäin hyvälaatuisesta maissista.

Paikallinen lehti halusi haastatella miestä ja tiedusteli menestyksen salaisuutta. Keskustelussa ilmeni, että mies jakoi hyvää palkittua maissinsiementä myös naapureille. Toimittaja ei ollenkaan ymmärtänyt tällaista toimintaa, koska naapuriviljelijät kilpailivat samasta laatupalkinnosta.

Palkittu maissinviljelijä selitti, että tuuli hedelmöittää maissinkukat. Tuuli ei tunne tontinrajoja, vaan siitepöly kulkeutuu tuulen mukana pitkiäkin matkoja. Jos haluan saada laatutuloksen maissillani, niin siitepölyn pitää olla ensilaatuista. Siksi jaan maissinsiemeniä naapureille, jotta tulos olisi toivottava. Huono siitepöly voisi heikentää laatua. Näin toimien saamme kaikki parempilaatuista maissia. Toimittaja hämmästeli kertomusta.

Ajattelen, että Taivaan Isä saattaa tykätä tuollaisesta toiminnasta. Kilpailussa eivät erotu hyvät ja huonot. Kilpailijat auttaessaan toisiaan, tekevät yhdessä parempaa tulosta. Niin tuloksena on hyvää ja vielä parempaa maissia.

Tässä ajatus peesaa Paavalia, joka markkinoi ajatusta – toistenne kunnioittamisessa kilpailkaa keskenänne. Rakkaus saa paljon enemmän ja parempaa aikaan kuin tiukasti oman reviirin vartioiminen. Hyvää saa aikaan hyvää.

Haluan toivottaa Sinulle, Ystäväni, Taivaan Isän siunausta, kun vaellamme sitä polkua, jonka Hän on meille suunnitellut.

Motto: Piikkilanka ei voi rakkautta pysäyttää

Kim Rantala

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?