Miika Korkatti – ravintolataikuuden Suomen mestari 2017

Miika Korkatti, 25, Lempäälästä on lähitaikuruuden Suomen mestari vuosimallia 2017.

Keskiviikkona 18. lokakuuta Helsingissä järjestettiin ravintolataikuuden Suomen mestaruuskilpailut. Kilpailussa voittaja valittiin yleisön äänestyksellä. Kilpailua on järjestetty jo vuodesta 1998 Suomen taikurit ry:n organisoimana.

Tänä vuonna Suomen mestariksi julistettiin 25-vuotias Miika Korkatti Lempäälästä. Voitto oli poikkeuksellinen, sillä nuori taikuri on harjoittanut taikuutta vasta neljä vuotta ja voitti kilpailun ensimmäisellä yrityksellään.

– Kilpailu oli kovatasoinen, ja tälläkin kertaa mukana oli Suomen parhaimmistoa. Vain ensimmäisellä sijalla on todellista painoarvoa, Miika Korkatti kertoo.

SM-kilpailussa Miika Korkatti esitti erikoisalaansa, korttitemppuja.

Kilpailuun mukaan pääsi 15 kilpailijaa, joista viisi selviytyi finaaliin. Monet tunnetut suomalaistaikurit ovat osallistuneet kilpailuun.

– Kyseinen titteli on hyvin haluttu alalla, ja taso on vuosittain korkea. Kilpailutilanne pyrkii jäljittelemään arkimaailman esiintymistilanteita paremmin kuin perinteinen lähitaikuuskilpailu, kommentoi Suomen taikurit ry:n puheenjohtaja ja kilpailun järjestäjä Miika Pelkonen.

Lähitaikuus eroaa lavataikuudesta siten, että temput tehdään yleisön lähellä, ja vuorovaikutus yleisön kanssa on huomattavasti suurempi. Kilpailussa taikurit kiersivät ravintolapöydästä toiseen esitellen temppujaan. Lähitaikuus vaatii improvisointia, sillä yleisön kommentit ja käyttäytyminen vaikuttaa esityksen kulkuun suuresti.

Korkatin mukaan yleisöä miellyttää eniten hauska ja avoin esiintyjä ja hämmästyttävät temput. Kilpailussa Miika Korkatti esitti korttitaikuutta, joka on hänen erikoisalaansa. Taikuus on Miika Korkatin pääammatti ja hän esittää ainoastaan lähitaikuutta.

Miika Korkatti työskentelee taikurina ammatikseen ja toivoo keikkojen lisääntyvän uuden tittelin myötä.

Korkatti toivoo, että keikkamäärät lähtisivät kasvuun Suomen mestaruuden myötä, sillä viihdyttämisalalla ei tule toimeen, jos kysyntää ei ole. Korkatti toivoo myös, että nousisi tunnetummaksi varsinkin lähialueilla. Vielä on hänen mukaansa kuitenkin liian varhaista sanoa, miten Suomen mestaruus vaikuttaa keikkamääriin.

– Tällä hetkellä keikat painottuvat viikonloppuihin, jos ei lasketa mukaan satunnaisia arkipäiville osuvia keikkoja.

Korkatti kiinnostui taikurin urasta perinteisellä tavalla. Reilut neljä vuotta sitten hän oli viettämässä iltaa ja katseli taikurin esitystä. Se teki häneen suuren vaikutuksen. Seuraavaksi Korkatti kävi ostamassa korttipakan lähikaupasta ja alkoi harjoitella temppuja kotonaan.

– Se tuntui heti omalta jutulta, enkä tahtoisi tehdä mitään muuta työtä. Ensimmäinen korttipakkani on yhä hyllyssä muistona, tuore Suomen mestari muistelee.

 

Sonja Viljamaa tet-harjoittelija

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?