Seurakunta valmistautuu uuteen taloon Sääksjärvellä

– Vihdoinkin Sääksjärven uudesta seurakuntatalosta on tulossa totta, sanoo Lempäälän kirkkoherra Mikko Oikarinen.

Pitkäahteentiellä sijaitsevan seurakuntatalon tontin asemakaavan valmistelu on loppusuoralla.

Seurakunta toivoo, että torstain toritapahtumassa Sääksjärvellä myös nuorempi väki ja lapsiperheet rohkaistuisivat kertomaan toiveitaan uuden talon ja seurakunnan toiminnan suhteen.

– Seurakunta on saanut arkkitehdiltä tontinkäyttöluonnokset ja työn alla on vielä meluselvitys. Mikäli siinä ei ole huomioitavaa, lähetämme tontinkäyttöluonnoksen kuntaan viimeiseen päätöksentekovaiheeseen, selvittää seurakunnan talousjohtaja Heidi Pirttijoki.

– Toivomme, että kunnan päätös kaavan hyväksymisestä tulisi jo loppuvuonna. Sen jälkeen seurakunta voi alkaa etsiä seurakuntatalolle rakennuttajaa, hän toteaa.

Viisi ja puoli vuotta sitten seurakunta joutui sulkemaan vanhan seurakuntakeskuksen sen huonon kunnon vuoksi. Toiminta siirtyi muihin tiloihin, typistyi tai lakkasi kokonaan.

Uuden seurakuntatalon ja samalle tontille tulevan asuinrakennuksen asemakaavan valmistelu on kestänyt vuosia. Kaavassa kulmatontille on soviteltu liito-oravien elinympäristö sekä liityntäpysäköintialue. Asumista ajatellen tärkeää on ollut huomioida myös vilkkaan risteysalueen meluolosuhteet.

Kirkkoherra Oikarisen mukaan uudisrakennus merkitsee uutta lukua Sääksjärven alueen seurakuntaelämässä. Sen suunnitteluun seurakunta haluaa ottaa mukaan alueen asukkaat.

Sääksjärveläisistä koottu idearyhmä onkin kokoontunut syksyn ajan. Työn tuloksia ovat muiden muassa Sääksin seuris –instagramtili, asukkaiden toiveita kartoittava nettikysely sekä huomenna torstaina oleva toritapahtuma Sääksjärven torilla ja S-marketin läheisyydessä.

– Ajatuksena on kuulla asukkaiden tarpeita uuden talon ja seurakunnan toiminnan suhteen. Tehdään unelmista totta, sanoo kirkkoherra Mikko Oikarinen.

Seuris tulee – oletko valmis? -toritapahtuma to 26.10. klo 15–20 Sääksjärven torilla ja S-marketin luona. Seuraa somessa: #sääksinseuris

Teksti: Marita Miettinen
Kuvateksti:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?