Oppilaskunnat kokoontuivat pohtimaan Lempäälän tulevaisuutta

Lempäälän kunnassa vietettiin oppilaskuntapäivää keskiviikkona 25. lokakuuta. Oppilaskuntien edustajat Lempäälän eri kouluilta kokoontuivat yhdessä ohjaavien opettajiensa kanssa pohtimaan Lempäälän tulevaisuutta.

Lempäälän kunnassa suunnitellaan parhaillaan sitä, millainen Lempäälän haluttaisiin olevan vuonna 2025. Kuntalaisia osallistetaan suunnitteluun aktiivisesti ja 25. lokakuuta oppilaskuntapäivässä ääneen pääsivät nuoret kuntalaiset.

Sivistysjohtaja Nina Lehtinen kertoi tilaisuuden aluksi taustaa tulevaisuustyöskentelystä, minkä lisäksi esiteltiin myös oppilaskunnille tehdyn kyselyn tuloksia tulevaisuuden Lempäälässä tärkeimmistä asioista.

Tilaisuuden tärkeintä antia olivat oppilaiden esitykset siitä, mitä oman koulun oppilaskunta pitää tärkeänä Lempäälän tulevaisuuden kannalta.

– Oppilaat osuivat kyllä niin naulan kantaan näissä tulevaisuuden visioissaan. Lapset ja nuoret osaavat kiteyttää olennaisen, kun me aikuiset joskus ajattelemme turhan monimutkaisesti. Olin tosi iloinen siitä, kuinka hienoja esityksiä näimme ja kuinka paljon niihin oli panostettu. Otimme kaikki toiveet talteen valmistelun tueksi ja ne tulevat myös nähtäville kunnan verkkosivuille, hehkuttaa Lehtinen.

Tilaisuudessa kuultiin myös Oma Säästöpankin konttorinjohtaja Tuomo Helavirran kertomana oppilaskunnille tarjottavasta mahdollisuudesta hakea avustusta yhteisöllisen hyvinvoinnin kehittämiseen oppilaiden toiveiden mukaisesti. Lisäksi iltapäivän aikana keskusteltiin oppilaskuntien välisen yhteistyön kehittämisestä ja oppilaiden tutustumisesta kunnan eri kouluihin.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?