Lempäälän kunnan slogan

Lempäälän kunta tilasi sloganin konsulttifirmalta, maksoi kymppitonnin, mitä sillä sai? Jonkun mielestä ei mitään, toisen mielestä paljon. Omasta mielestäni ei kymppitonnilla voi saada huuhaata enempää. Jos saa, niin huuhaan arvostus on painunut bulkkitavaran asteelle.

Kun asiaa ajattelee syvällisesti, niin konsulttifirma vie rahat, eihän se muuten konsulttifirma olisikaan.

Otetaan ensiksi käsittelyyn konsulttifirman kuolematon lause: lupa tehdä. Mitä saa tehdä, kuka saa tehdä, mitä saa tehdä, koska saa tehdä, mihin saa tehdä jne.

Kysymyksiä voisi esittää melkein loputtomiin ja aina vain saisi tehdä, eikä millään virkaportaalla olisi kanttia vastustaa tekemisen intoa, koska asiasta on päätetty valtuustotasolla.

Tällä valtuuston päätöksellä on kumottu muun muassa kaavoitus, rakennuslupaakaan ei enää tarvita, eikä periaatteessa mitään muitakaan lupia.

Myös yllämainittuja, sekä lukuisia muita virkamiehiä (virkahenkilöitä) ei tarvita, joten kortistoon tulee
tungosta. Sloganissa mainitaan myös yhteistyö, mitä se sitten tarkoittaakin on edelleen epäselvä ja ilmeisesti pysyykin epäselvänä.

Kenen tai minkä kanssa ja koska pitäisi yhteistyötä tehdä? Toivottavasti sloganin tilaajalle asia on auennut, mutta sen pitäisi myös aueta veronmaksajille, jotka mietelauseet maksavat.

Kolmantena on mainittu ideat ja erottaa ketkä tai mitkä tahot voivat esittää ideoita, ja missä. Kunta on
edelleen suljettu yhteisö suurimmalle osalle kuntalaisia, joten myöskään ideoita ei käsitellä missään.

Martti Lindroos

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?