Jatkuvaa ilkivaltaa päiväkoti Mansikkamäellä

Päiväkodin leikkimökit viedään ilkivallan vuoksi pois. Leikkimökkeihin on muun muassa virtsattu.

Päiväkoti Mansikkamäki Kuljussa on joutunut syksyn mittaan jatkuvan ilkivallan kohteeksi. Viimeksi ilkivaltaa tehtiin menneenä viikonloppuna. Mansikkamäen lisäksi myös Kuusimäen päiväkodissa on tehty samantyyppistä ilkivaltaa.

Päiväkodin johtaja Raisa Vuokola kertoo, että esimerkiksi päiväkodin leikkimökit joudutaan viemään pois ilkivallan vuoksi. Leikkimökit korjattiin kolme kertaa ja rikottiin aina uudestaan. Lisäksi mökkeihin oli virtsattu.

Pihasta on irrotettu myös sadevesikaivon kansi, jota ei etsinnöistä huolimatta löydetty. Katolta on revitty liesituuletin, varaston ikkuna on rikottu ja lasten lumileikkivälineet levitelty ja rikottu. Raisa Vuokola kertoo, että päiväkodilla on tarkistettu turvallisuuskäytäntöjä mahdollisten pihalle ilkivallan vuoksi syntyneiden vaaranpaikkojen vuoksi.

Raisa Vuokola kertoo, että ilkivallasta on tehty joka kerta ilmoitus poliisille. Hänen mukaansa päiväkodilla on valvontakamerat, mutta ilkivallantekijät osaavat käyttää hyväksi kameroiden katvekohtia. Päiväkodille on nyt ostettu turvallisuuspalvelusta ylimääräinen kierros ja myös poliisi on luvannut omien resurssiensa mukaan valvoa. Raisa Vuokola muistuttaa, että ilkivalta tuo kustannuksia, jotka sen tekijät joutuvat kiinni jäädessään maksamaan.

Päiväkoti on pyytänyt alueella asuvia pitämään silmänsä auki jatkossa ilkivallantekijöiden varalta. Päiväkodin piha on kuitenkin julkinen paikka ja siellä saa oleskella silloin, kun päiväkoti ei ole auki. Paikkojen rikkominen ei kuitenkaan ole sallittua, Raisa Vuokola muistuttaa.

 

 

Yksi kommentti

  1. Katja Löfman

    Asiaa on puitu laajasti Lempäälän ja Sääksjärven fb-ryhmissä. Itse kyseisen päiväkodin lähellä asuvana haastoin muutkin koiraihmiset koukkaamaan iltalenkillä päiväkodin aidan viertä ja pitämään silmät auki. Näin saadaan näkyvyyttä, jos junnuja pyörii pk:n pihassa. Vastuuta ei voi kuitenkaan siirtää liikaa aktiivisten kuntalaisten harteille vaan tähän pitää puuttua kodeissa ja irrottaa kunnan resursseista kuten tekstissä jo kerrotaankin. Mökkien pois vieminen lapsilta ei ole oikein, se kertoo, että säästetään väärästä paikasta ja ilkivallantekijät ovat niskan päällä. Valaistuksen ja valvonnan lisääminen tietenkin maksaa mutta lapset ovat niin tärkeä kohde, että eiköhän säästöä voi tehdä jostain turhemmastakin.
    Tosissaan pitäisi myös miettiä, miten pallo heitetään koteihin. Sieltä se oikean ja väärän opettaminen lähtee. Miten saadaan nuoriso oikeille raiteille ja pois pahanteosta? Ottamaan vastuu tekemisistään.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?