Valtuustoaloite uudesta suojatiestä Valkeakoskentielle

Toinen valtuustoaloite tehtiin lasten ja nuorten oikeuksien edistämisestä

Juha Kuisma (kesk.) esitti kunnanvaltuuston kokouksessa 1. marraskuuta valtuustoaloitteen uudesta suojatiestä.

– Mattilan ja Miemolan suunnasta kanavan ylittäneet, Turuntietä tulevat kävelijät, pyöräilijät ja mopoilijat nousevat vanhan terveystalon paikkeilla ramppia myöten kohti Valkeakoskentietä. Moni joutuu ylittämään Valkeakoskentien päästäkseen jatkamaan vasemmalle kuntakeskukseen. Paikasta puuttuu kuitenkin suojatie. Varsinkin koululaiset ylittävät tien miten sattuu.

Valtuustoaloitteessa ehdotetaan, että Lempäälän kunta ryhtyy toimiin suojatien saamiseksi kyseiseen paikkaan. Valtuustoaloitteen allekirjoitti 42 valtuutettua.

Toisessa valtuustoaloitteessa Nanna Nieminen (vihr.) esitti, että Lempäälän kunta hakee mukaan Unicefin lapsiystävällinen kunta -ohjelmaan ja sitoutuu lasten ja nuorten oikeuksien johdonmukaiseen ja laaja-alaiseen edistämiseen.

Ohjelmassa kunta sitoutuu kahden vuoden kehittämistyöhön, johon Unicef tarjoaa maksutonta tukea, koulutuksia ja materiaalia. Kehittämistyö voi liittyä esimerkiksi lasten ja nuorten osallisuuteen, yhdenvertaisuuteen tai  lapsivaikutusten arviointiin. Malli ei ole käytössä muualla Pirkanmaalla, ja valtuustoaloitteessa ehdotetaan, että Lempäälä toimisi edelläkävijänä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?