Sinivalkoiset liinat lahjoitettiin terveyskeskukselle

Vesilahden terveyskeskus sai maanantaina 30. lokakuuta lahjoituksena viisi kaunista sinivalkoista kudottua liinaa. Liinat ovat valmistuneet Perinteiset kädentaidot -hankkeen puitteissa.

Eeva Nytorp, Anneli Lind, Päivi Mäkelä, Kirsi Toivonen, Sirkka Kolu ja Hilkka Rantala lahjoitettujen liinojen äärellä Vesilahden terveyskeskuksessa. Kuva: Katariina Onnela

– Idea juontaa jo Taitokeskuksen siirtymisestä Kirkonkylälle. Narvaan jäi kangaspuita ja Narvan seurantalolle perustettiin omatoimikutomo, kertoo Eeva Nytorp.

Liinoja varten kutomoon lahjoitettiin sinisiä ja valkoisia poistotekstiilejä. Leikkuutalkoiden jälkeen alkoi kudonta, mutta lahjoituspaikka oli tuolloin vielä epäselvä. Lahjoituskohteen keksi lopulta Hilkka Salo. Terveyskeskuksessa liinat jäävät Vesilahteen ja ovat monien ilona.

Kotihoidon esimies Kirsi Toivonen toteaa, että lahjoituskohde osui nappiin. Terveyskeskuksella ovat juuri käynnistyneet asukastoimikunnat, joiden toiveena on muun muassa juhlava itsenäisyyspäivä. Sinivalkoiset liinat tulevat siis käyttöön ensimmäisen kerran varsin juhlavissa merkeissä.

Vaikka liinoja jo lahjoitettiin, on niitä tekeillä vielä lisää. Kaksivuotinen Perinteiset kädentaidot on Kantrin Leader-hanke ja se sai jatkoajan syyskuulta vuoden loppuun. Ainakin siihen asti kangaspuut ovat valmiina Narvan nuorisoseurantalolla odottamassa kutojia.

Hilkka Salo vinkkaa, että museoyhdistyksen Hilkat, Salo ja Rantala, auttavat ja opastavat mielellään aloittelevia kutojia. Esimerkiksi nuorisoseurantalolla harrastavat musiikki- ja liikuntaryhmät voivat pyytää kudontaopetusta ennen tai jälkeen harjoitusten.

Kiitokset lähtevät Hilkka Salolta kaikille kudontaan osallistuneille, sinivalkoisten tekstiilien lahjoittajille, leikkaajille, kuteiden laittajille ja niin edelleen.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?