700 metrin tykkilumilatu aukeaa hiihtäjille lauantaina 11. marraskuuta

Hakkari siirtyi lumiaikaan

Esa Virtanen näyttää, mihin kohtaa trakorin kuljettaja kippaa lumikuormansa telalevittimen levitettäväksi. Kuva: Erkki Koivisto

Kenttämiehet kokoavat torstaiaamuna 9. marraskuuta jääkiekkokaukaloa Hakkarin urheilualueen hiekkakentälle. Talvi ja luistelijat saavat tulla, kunhan alkaa riittävästi pakastaa.

Vieressä kaivinkone kaivaa tykkilunta kesän yli tallessa olleesta keosta. Kolme traktoria noutaa vitivalkoista kylmää peräkärryineen, ja telalevitin tamppaa lumesta latua puusillalta eteenpäin vesitornin suuntaan.

Sataa tihkuttaa ja lämpötila huitelee plus kuudessa. Aivan uuden tykkilumiladun vieressä komeilee korjaamista vaille suuria suppilovahveroita. Ajankohta tai olosuhteet eivät varmastikaan ole parhaat mahdolliset ladun teolle.

– Ei auta. Ei sen näin pitänyt mennä, mutta konemiehillä on muitakin töitä ja tämä päätettiin tehdä nyt, sanoo Lempäälän Kisan hiihtojaoston puheenjohtaja Esa Virtanen lapion varressa.

– Mutta ei tämä maailman huonoin ilma lumen levitykseen ole. Pohjat ovat hyvät, hän toteaa.

Tässä vaiheessa Hakkarin maastoon tehdään lyhyt, noin 700 metrin  latu puisen sillan yli ja ali vesitornin suuntaan. Vesitornin mäkeen asti lenkkiä ei vielä tehdä, vaan viipalekoululle asti.

Kaikkea tykkilunta ei käytetä kerralla. Säilölunta jätetään tarkoituksella vielä talteen.

– Seuraavassa vaiheessa on  tarkoituksena jatkaa lenkkiä tekemällä latua hiihtomaan päälle asti kahdensadan metrin matka. Sen tekemiseksi odotetaan pakkasia.

Hakkarin ladun lumetus aloitettiin jäähileellä puusillalta. Kuva: Erkki Koivisto

Tykkilumilatu ja lipputoimisto aukeavat hiihtäjille lauantaina 11. marraskuuta. Ensimmäiset tykkilumikisat on tarkoitus järjestää lauantaina 2. joulukuuta.

Puinen silta on lumetettu jäähallista saatavalla jäähileellä, jota käytetään 70–80 kuution verran ladun paikkaamiseen.

– Maanantaina on tarkoitus ensi kerran katsoa, miten latu kestää käyttöä.

Lempäälän Kisan hiihtojaosto toteutti tekolumiladun nyt ilman Lempäälän kunnan rahallista tukea. Esa Virtasen mukaan Hakkarin tykkilumiladun budjetti konevuokrineen ja ylläpitoineen on hieman alle 10 000 euroa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?