Nuorten kulttuuriviikot starttasivat retropelien parissa

Vesilahden nuorisotila Nurkalla vietettiin torstaina 2. marraskuuta retropelipäivää vanhojen konsolipelien parissa. Tapahtuma oli osa Pirkanmaan nuorten kulttuuriviikkojen eli KultTourin ohjelmaa.

Tuomo Pekkanen opastaa poikia Bomberman pelissä. Kuva: Jarmo Kiljunen

Samalla viikolla vietettiin Suomessa ja muissa pohjoismaissa pelikasvatuksen teemaviikkoa eli Peliviikkoa. Retropelipäivän järjestelyistä vastasivat nuoret yhdessä Vesilahden nuorisotoimen ja yläasteen opettajan Tuomo Pekkasen kanssa. Pelejä saatiin lainaan nuorilta itseltään, kavereilta ja yläasteen opettajilta. Menneiden vuosien tunnelmaan pääsi esimerkiksi kuvaputki-tv:hen kytketyllä 8-bittisellä NES-konsolilla tai Tetriksen parissa vanhalla PC:llä.

– Kivojahan nämä tällaiset on. Pääsee yhdessä pelaamaan erilaisia pelejä. Kotona tulee kuitenkin pelattua enemmän uusia pelejä. Oma suosikki tältä päivältä on ollut Bomberman, Retropelipäivään osallistunut Vesilahden yläasteen oppilas Niklas Joukainen sanoo.

– Tällaisten teemapäivien järjestäminen on hyvää yhteistyötä koulun ja nuorisotoimen kesken. Nuorista peliharrastajista löytyy paljon vanhojen pelien ystäviä sekä pelien ja pelaamisen historiasta kiinnostuneita. Nuorisotila on hyvä paikka kokoontua yhteen viettämään aikaa yhteisen kiinnostuksen kohteen parissa, totesi itsekin pelaamista harrastava Tuomo Pekkanen.

Peliviikko jatkui nuorisotila Nurkalla perjantaista lauantaihin verkkopelitapahtuman eli lanien muodossa. Nuorisotilalle kokoontui reilu parikymmentä nuorta viettämään aikaa yhdessä sekä pelaamaan verkkopelejä omilla tietokoneilla ja konsoleilla. Jatkossa Nurkalla on tarkoitus järjestää lisää pelaamiseen liittyviä teemapäiviä yhdessä nuorten kanssa. Konsoli- ja tietokonepelien lisäksi teemana voisivat olla muun muassa lauta- ja roolipelit.

Marraskuun aikana nuorille on tarjolla paljon erilaisia kulttuuritapahtumia ympäri Pirkanmaata. Ohjelmassa on muun muassa teatteria, taidetta, ruokakulttuuria, musiikkia, työpajoja ja tapahtumia. Pirkanmaan nuorten kulttuuriviikkojen ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.kulttour.fi.

Vanhalla PC:llä pääsi testaamaan muun muassa Tetristä ja tehtailemaan piste-ennätyksiä. Kuva: Jarmo Kiljunen

Teksti: Jarmo Kiljunen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?