Esteettömyysongelmia Virta-kampuksella

Kirjoitin tässä lehdessä 18. lokakuuta Virta-kampuksen esteettömyysongelmista ja lukkojen toimimattomuudesta. Koulun opistomestari vakuutteli, että ongelmat on saatu korjattua. Vakuuttelusta huolimatta lukko ei toiminut 10. 11. iltana.

Samalla kerralla tuli mieleeni, onko kyseiseen kiinteistöön laadittu pelastautumis- tai pelastussuunnitelma.

Kirjoittajapiiri kokoontuu kolmannessa kerroksessa, mutta missään ei ole mainittu, miten sieltä pelastaudutaan esimerkiksi tulipalon sattuessa. Kun lukotkaan eivät toimi, ei ovia saada avatuksi. Myöskään hätätiekylttejä ei taida kyseisessä kiinteistössä olla, ei ainakaan sellaisia, jotka voi näkövammainenkin havaita.

Mielestäni hyvä merkintäkeino on maalata nuolikuvio lattiaan riittävän isoin merkinnöin, mistä käy ilmi, mitä käytävää pääsee ulos.

 

Martti Lindroos

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>