Lupien mukainen määrä hirviä kumoon

Kuluvana vuonna Pohjois-Hämeen alueelle on myönnetty 1 774 kaatolupaa, joka on 23 prosenttia edellistä vuotta enemmän. Metsänomistajat kannustavat metsästäjiä käymään syksyn hirvijahdin sitkeästi loppuun saakka ja käyttämään kaikki kaatolupansa.

Riistakeskuksen hirvikannan tavoitetaso pääosissa Pohjois-Hämettä on asetettu 2,7– 3,3 hirveen tuhannella hehtaarilla.

– Tavoitteena on pitää hirvikanta mahdollisimman tasaisena ja määrältään sellaisena, että metsätalouden vahingot pysyvät kurissa. Luonnonvarakeskuksen ennusteen mukaan varsinkin pohjoisella hirvitalousalueella riittää vielä tekemistä verotustavoitteeseen pääsemisessä, sanoo MTK:n metsälinjan kenttäpäällikkö Heli Mutkala.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?