LeKi:n naiset hiihtivät lupaavasti

Lempäälän Kisaa edustava Aino-Kaisa Saarinen hiihti Oloksella vapaan kympillä neljänneksi.

Viime talvena SM-hiihtoviestimestaruuden voittanut LeKi:n trio Leena Nurmi, Sanni Alatalo ja Aino-Kaisa Saarinen aloitti lupaavasti uuden kisakauden Vuokatissa ja Oloksella.

Suomen cupin ensimmäisessä osakilpailussa Vuokatissa LeKi ei hiihtänyt maaliin, koska ankkuri Leena Nurmi sairastui. Aloittaja Eeva Nurmi oli vaihdossa 25. ja minuutin verran kärjestä. Jatkaja Sanni Alatalo kiihdytti osuutensa neljänneksi nopeimmin.

Oloksen kansainvälisissä viikkoa myöhemmin eli viime viikon perjantaina Leena Nurmi oli perinteisen sprintissä parhaana suomalaisena viides. Keuhkotulehdus ei enää haitannut. Sanni Alatalo osoitti vakaata kuntoa sijoittumalla lauantaina perinteisen vitosella ja sunnuntaina vapaan kympillä sijoille 35. ja 37. Ne kilpailut voittivat Krista Pärmäkoski ja Anne Kyllönen. Oloksen kisojen osallistujista oli perinteisesti 90 prosenttia ulkomaalaisia yli 30 maasta. Sarjoissa oli 60–70 osallistujaa.

Aino-Kaisa Saarinen kiristi vapaan kympillä neljänneksi. Kyllösen lisäksi edelle ehtivät hieman norjalainen sekä Laura Mononen. Saarinen oli tyytyväinen nousujohteiseen hiihtoonsa: toinen vitonen kärjen vauhtia ja viimeinen 1,5 kilometriä koko joukon nopein.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?