Yhdessä vaihtoehdossa Kanavan koulu korjattaisiin – kahdessa vanha koulurakennus purettaisiin

Kolme vaihtoehtoa uudelle yläkoululle

Näkymä Kanavan koululle etelästä. Kuvassa näkyy hiekkakentällä väliaikainen koulurakennus, joka on jo siirretty pois. Kuva: Lentokuva Vallas Oy

Lempäälän yhdyskuntalautakunta on päättänyt asettaa nähtäville keskustan  asemakaavan muutoksen, jonka tavoitteena on osoittaa paikka kolmannen yläkoulun sijoittamiseksi entisen lukion alueelle Kanavan koulun tontille.

Uuden yläkoulun toteuttamiseksi on kolme asemakaavaluonnosvaihtoehtoa. Niitä esitellään yleisötilaisuudessa ns. Ideahuoneessa OP-Centerillä 30. marraskuuta.

Ensimmäisessä vaihtoehdossa esitetään, että Kanavan koulurakennus säilyisi pääosin nykyisen kaltaisena ja rakennus korjattaisiin niin, että se vastaisi pääosin nykyisen yläkouluopetuksen vaatimuksia.

Toisessa vaihtoehdossa vanha koulurakennus purettaisiin ja paikalle rakennettaisiin uusi, kaksiosainen ja nykyaikainen ja syvempirunkoinen koulurakennus.

Kolmannessa vaihtoehdossa rakennettaisiin myös uusi nykyaikainen, mutta sirorunkoinen koulurakennus, jossa oleskelualue mahtuu koulun länsipuolelle.

Nykyinen koulurakennus on osayleiskaavassa suojelumerkitty, ja ensimmäinen parhaiten osayleiskaavan suojelutavoitteiden mukainen. Mikäli koulurakennus säilyy, haasteeksi muodostuu koulun saaminen muutosjoustavaksi kaikilta osin esteettömäksi.

Toinen tai kolmas vaihtoehto on uudisrakennuksina mahdollista toteuttaa esteettöminä ja muuntojoustavina, mutta taajamakuvaan kuulunut, osayleiskaavassa suojelumerkitty koulu purettaisiin.

Kommentit (3)

  1. Jorma Järvilehto

    Pastellintien vaihtoehto tuntuisi äkkiseltään näistä parhaimmalta. Tilaa olisi myöskin tuleville laajennuksille. Entisen S-marketin tontti jää kovin pieneksi Lemäälätalon ja Valkeakoskentien sillan väliin. Entisen lukion tontille olisi varmaan muitakin halukkaita käyttäjiä, kunhan käyttöesteet ensiksi poistetaan.

  2. Pekka Sällinen

    Eikö Hopeakanavakatua voisi korjata inhimilliseen kuntoon ennenkuin suunnittelette uusia mittavia projekteja.Täällä ollaan jo useampi vuosi odoteltu luvattua parannusta. Kuka tätä korjaushommaa oikein jarruttaa. Muulla kun rakennetaan niin tiestö tehdään heti alkuvaiheessa kuntoon ennenkuin asukkaat muuttavat.Katuosuus on parinsadan metrin pituinen ja on suurimman osan vuodesta kuin kynnöspeltoa.

  3. E.Salminen

    Eikös ole niin että, on kahdenlaisia suojelurakennuksia. Ja ”vanha lukio” on sellainen ”kevyemmän suojelun”.Ja ”kevyt suojeltu” rakennus voitaisiin purkaa, tietyin ehdoin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?