Kuntosali ammottaa vielä iltaisin tyhjyyttään

Avoimet ovet Virta-kampuksella keskiviikkona

Virta-kampuksen liikuntasali on ahkerassa käytössä iltaisin, mutta avara ja valoisa kuntosali loistaa vielä tyhjyyttään. Kuva: Erkki Koivisto

Nyt kuntalaiset pääsevät tutustumaan Lempäälän  kunnanvaltuuston kokoontumistilaan Virta-saliin ja miltä upouusi Lempäälän lukio näyttää. Lempäälän lukiolla ja Tredun Lempäälän toimipisteessä, Valkeakoskentie 19:ssä, Virta-kampuksella on avoimet ovet kaikelle kansalle keskiviikkoiltana 22. marraskuuta kello 17 alkaen.

Oppilaitoksen ympäristökin uusine lintutorneineen on tutustumisen arvoinen, sijaitseehan kampus kuvankauniilla paikalla Natura 2000 -suojeluohjelmaan kuuluvan lintujärvi Ahtialanjärven rannalla.

Monet muutkin kuin lukiolaiset tai Tredun opiskelijat ovat jo päässeet taloon tutustumaan, sillä siellä on syksystä alkaen kokoontunut runsaasti muun muassa Pirkan opiston erilaisia harrastuspiirejä ja urheiluseurojen liikuntaryhmiä.

Syksyllä valmistuneesta opinahjosta on jo kirjoittanut tänä syksynä kuusi uutta ylioppilasta. Lukiolaisia kampuksella on noin 400 ja Tredun ammattillisen koulutuksen opiskelijoita noin 300. Oppilaitoksessa voi suorittaa kaksoistutkinnon ja opiskelija voi ottaa kursseja toisesta oppilaitoksesta.

Oppilaitoksen tilat ovat myös ulkopuolisten käytettävissä ja varattavissa. Seurojen on mahdollista varata käyttövuoroja Virta-kampuksen liikuntasaliin sekä kuntosali Muurahaiseen niinä aikoina – etupäässä iltaisin – jolloin tiloja ei tarvita oppilaitoksen omassa käytössä.

Kuntosalia suuri yleisö ei vielä ole löytänyt, sillä iltaisin se ammottaa tyhjyyttään. Liikuntatilojen vuokraaminen tapahtuu Lempäälän kunnan varausjärjestelmän kautta.

Muista Virta-kampuksella olevia vuokrattavia tiloja ovat muun muassa rakennuksen suuri kokoontumisaula, monitoimisali ja luokat.

– Periaatteessa koko taloa voidaan vuokrata lyhytaikaisesti riippuen käyttötarkoituksesta, sanoo Lempäälän lukion rehtori Erkki Hytönen.

– Kuntosalia ei ole kunnan linjauksen mukaisesti  tarkoitettu yksittäisille henkilöille, vaan sitä voivat vuokrata seurat ja yhdistykset. Kuntosali ei toimi ainakaan tässä vaiheessa itsepalvelupalveluperiaatteella, liikunnan iltavahtimestaria kun ei talossa ole.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?