LeKi-orkesteria kapellimestaroi Antti Kangasniemi

Kuva: Elina Kuivalainen
Joona Ikosella on nyrkki pystyssä maalin merkkinä, ensimmäinen onnittelija on syöttäjä Antti Kangasniemi. Kiekko-Vantaan puolustus ei voi kuin polvistua.

LeKi – Kiekko-Vantaa 5 – 2, SaPKo – LeKi 1 – 3
Pelien henget: Lempäälän Kisa palasi Mestiksessä tositoimiin puolentoista viikon tauolta erittäin terävällä tavalla. Kaksi sarjan kärkipään joukkuetta jäi kiistatta nopsaluistimisten lempääläisten jalkoihin. Savonlinnasta LeKi ei pisteitä ole vuosiin saanut, siksi pitkän reissupelin voitto maistui erittäin makealta. Kuusi lisäpistettä sementoi LeKin asemaa sarjan kärkitriossa Keuruun ja Vantaan vanavedessä.
Kuuselan kommentit: – Kieltämättä olo on tyytyväinen, arvokkaat pisteet napattiin. Erityisesti lämmittää, että molemmissa peleissä pelasimme todella tylyn tyylikkäät päätöserät, sen paremmin Vantaa kuin Savonlinnakaan ei saanut aikaan juuri minkäänlaista kiriä, kiitteli Kisan valmentaja Miikka Kuusela suojattiensa kypsyyttä.
– Pelinopeudessa olemme olleet alkukaudesta vähän purjeessa nimenomaan kotikaukalossa, mutta nyt Vantaa-ottelussa olimme heti pelin alussa hyvällä liikkeellä. Jokainen ketju sai painetta vastustajan päätyyn, sekin on positiivinen juttu, jatkoi Kuusela ja sai Hakkarissa Kiekko-Vantaan kokeneelta valmentajalta Pasi Arvoselta komppausta.
– Tämä oli yksi kovavauhtisimmista otteluista koko kaudella, arvosti Arvonen ottelun tasoa.
Molari-peli pitävää: Vantaa-voiton torjui Christian Heljanko, joka sai kaudelleen toisen Liigapelinkin vyölleen, kun hänen emoseuransa Tappara löylytti HPK:ta lukemin 4 – 0. Heljangolla on kahdesta Liigapelistä saldona kaksi nollapeliä. Savonlinnassa Ukko-Pekka Luukkonen pysäytti eleettömästi kotipoikien tuiman alkurynnistyksen ja takasi näin Kisalle saumat toisen erän tappavaan iskuun. Luukkosen vireen yhtenä selityksenä oli, että hänet NHL:ään varanneen Buffalo Sabresin maalivahtivalmentaja Seamus Kotys vieraili Suomessa ja kävi Hakkarissa LeKin treeeneissä sparraamassa nuorta lupausta.
Pakkikalusto vahvassa iskussa: Kisan pakisto oli molemmissa viikon peleissä rautaisessa iskussa. Etenkin Tappara-laina Jere Rouhiainen (1+2) ja HPK-laina Joel Olkkonen (0+4) ovat sen tason puolustajia, joita ei Mestis-tasolla montaa ole. Esimerkiksi Rouhiainen olisi heittämällä liki minkä muun Liigajoukkueen vakikokoonpanossa, paitsi kivikovan Tapparan.
Viikon hokiäijä Antti Kangasniemi: Vaikka ylistystä ja suitsutusta ansaitsee viikon esityksistä koko Kisan joukkue, nousee yksi nimi kirkkaasti yli muiden. 32-vuotias Antti Kangasniemi on noussut huimaan syyskuntoon marraskuun kaamoksessa. Kaksi maalia ja syötön saldonnut Kangasniemi on pelillisesti ja henkisesti Kisan ylikapellimestari. Yli- ja alivoimat rakentuvat maestron varaan, tasakentällisillä hänen vitjansa, jossa viikolla viilettivät nuoret Joona Ikonen ja Topias Haapanen, rakentaa maalipaikkoja tuhkatiheään.
– Antti on johtaja kaukalossa ja kopissa, kerrassaan loistava persoona. Näillä peliesityksillä hänellä varmasti on monia ottajia, toivottavasti kykenemme pitämään miehestä kiinni loppukauden ajan, ylistää Kuuselas Kangasniemeä.
Kangasniemi on kaksi kertaa jo käynyt Ilveksessä paikkaamassa loukkaantumisten takia, ovi tupsukorviin on jatkossakin raollaan. Pienen poikalapsen isä viihtyy mainiosti Tampereella ja tykkää pelata Mestistä Lempäälässä.
– Nyt elän hienoa aikaa elämässä, totesi Kangasniemi aiemmin syksyllä.
Mitä seuraavaksi?: Kolmen ottelun viikolla Kisa kohtaa keskiviikkona Hermeksen Hakkarissa, matkustaa Heinolaan Peliittojen vieraaksi perjantaina ja pelaa taas lauantaina kotiottelun Jokipoikia vastaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?