Henrik Haapala debytoi NHL-jäillä ja avasi heti pistepussinsa

Henrik Haapala voitti viime kaudella SM-kultaa ja Liigan pistepörssin Tapparassa, minkä jälkeen sai unelmasopimuksen Florida Panthersiin. Kuva: LVS-arkisto

Lempäälän Kisan kasvatti Henrik Haapala debytoi keskiviikon ja torstain välisenä yönä tarunhohtoisessa Pohjois-Amerikan jääkiekkoliiga NHL:ssä. Florida Panthersiin täksi kaudeksi Tampereen Tapparasta siirtynyt hyökkääjä sai viimein paikkansa NHL:ssä ja käytti saumansa upeasti.

Haapala pelasi ensimmäisessä ottelussaan kakkosketjun vasemassa laidassa. Samalla aukesi pistetili, kun Haapala merkkautti syöttöpisteen Nick Bjugstadin tekemään 1–0-maaliin. Florida voitti lopulta Toronto Maple Leafsin 2–1.

– Yritin antaa kentälle tänään kaiken, mitä annettavissa oli, Haapala kertoi debyyttinsä jälkeen Floridan Twitter-tilillä.

Haapala pelasi debyytissään lähes 14 minuuttia. Alkukausi sujui lempääläisellä farmiliiga AHL:ssä, jossa syntyi 11 ottelussa seitsemän pistettä. 23-vuotias Haapala on ensimmäinen lempääläissyntyinen jääkiekkoilija NHL:ssä.

Haapalan syöttämän osuman voi katsoa NHL.com-sivustolta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?