Vesilahden vuodenmaatilayrittäjä viljelee kuminaa ja härkäpapuakin

Palkittu pariskunta Katriina Nuora (oik.) ja Panu Höyssä sekä palkintoraadista Ismo Korhonen, Jussi Vilo ja Antti Haapamäki. Kuva: Päivä Fallström

Vesilahden vuoden 2017 maatilayrittäjäksi ovat tulleet valituki Katriina Nuora ja Panu Höyssä, jotka isännöivät Laakso-Maijalan tilaa Vesilahden Koskenkylässä. Valintaraati valitsi tällä kertaa nuoren yrittäjän haluten kannustaa muita nuoria maatalousyrittäjiä

Panu Höyssä on lyhyen viljelijäuransa aikana lähtenyt voimakkaasti kehittämään tilan toimintaa.  Hän on vuokrannut lisää peltoa ja kunnostanut vuokramaitaan perusteellisesti ojittamalla, kalkitsemalla ja kiviä raivaamalla.

Viljelykasvien valikoimaan on perinteisten viljakasvien lisäksi tullut kumina, härkäpapu, herne ja rapsi.

Kasvinviljelyn ohella Panu Höyssä on tehnyt koneurakointia peltotöissä, talvella lumenaurauksia ja polttopuuklapeja myyntiin. Myös rakennusurakointia on ollut, ripeänä miehenä hän on ehtinyt moneen hommaan.

Panu Höyssä on ollut myös MTK-Vesilahden johtokunnan jäsenenä vuodesta 2013 lähtien.  Panu Höyssän avovaimo Katriina Nuora työskentelee Tilipalvelu Tasetieto Oy:n palveluksessa. Tällä hetkellä hän on perhevapaalla.

Vesilahden vuoden 2017 maatilayrittäjän julkistettiin  MTK-Vesilahden syyskokouksessa torstaina 23. marraskuuta.

Vesilahdessa on pitkään jatkuneen perinteen mukaisesti valittu vuoden maatilayrittäjä. Kyseessä on jo 15. kerta nykymuotoisessa valintahistoriassa.

Valintaraatiin kuuluivat kehitysjohtaja Ismo Korhonen Vesilahden kunnasta, pankinjohtaja Antti Haapamäki Tampereen Seudun Osuuspankista sekä puheenjohtaja Jussi Vilo ja sihteeri Lauri Tanni Maataloustuottajien Vesilahden yhdistyksestä.

 

MTK-Vesilahden vuosikokouksessa todettiin kasvu- ja korjuuolosuhteiden olleen tänä vuonna vaikeat.  Tuotteiden hintakehitys on ollut heikko. Tästä syystä MTK-Vesilahden jäsenmaksuja vuonna 2018 ei koroteta, vaikka yhdistyksen jäsenmaksu MTK-Pirkanmaan liitolle nouseekin kaksi prosenttia kuluvan vuoden jäsenmaksusta.

MTK-Vesilahti järjestää tammikuussa veroneuvontatilaisuuden ja alkuvuodesta alueellisen tukikoulutuskierroksen.  Kevättalvella on  teatteri- tai kylpylämatka ja kesällä Pyynikin kesäteatteriin sekä saunailta jäsenistölle. Syksyllä on tulossa maaseutuväen kirkkopyhä.  Uutena toimintana suunnitelmissa on järjestää helmikuun alussa neuvottelu sidosryhmien kanssa hirvieläinkannan pienentämiseksi.
 Johtokunnan erovuoroiset jäsenet Sami Jutila, Harri Penttilä ja Timo Suonsivu valittiin uudelleen seuraavalle kolmivuotiskaudelle.  MTK-Pirkanmaan yleisiin kokouksiin vuonna 2018 valittiin Mikko Ala-Orvola, Jarmo Nuora, Harri Penttilä ja Jussi Vilo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?