Yhteiskunnan etu

Vasemmistoliiton valtuutettu Satu Kosola kirjoitti LVS 22.11.2017 yhteiskunnan edusta ja asukkaiden hyvinvoinnista. Valtuutettu ei taida olla selvillä yhteiskunnan varallisuudesta ja panostusmahdollisuuksista, kun tosiasia on, että yhteiskunta elää yli varojensa jatkuvasti – nyt syödään tulevien kansalaisten leipää.

Kustannustehehokkuudesta, elinvoimaisuudesta ja yrittäjyydestä ei saada kireälläkään verotuksella sitä mitä nykyiset kaikki kiva maksaa. Puhutaan paljon siitä, että yhteiskunnan pitäisi huolehtia kaikesta, mutta se ei ole mahdollista, koska joidenkin pitää huolehtia itsestään ja perhestään sekä lisäksi maksaa muidenkin elämistä.

Parhaiten yhteiskunta ja kansalaiset voivat, kun mahdollisimman moni oppii huolehtimaan itsestään. Olen sen ajan nähnyt, jolloin ei valitettu vaadittu vaan tehtiin ahkerasti töitä – mitä satuttiin saamaan ja osatiin – ei ollu ”paskaduunia” jota olisi ylenkatsottu. Täysipäiväinen työntekoni alkoi 1954 ja sitä ennen sen mitä koulunkäynniltä ehti.

Seppo Jutika MKT
Nurmijärvi/ Rajamäki

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?