Leijonat sytyttivät kynttilät sankarihaudoille

Jokaisella sankarihaudalla oli havuseppeleen lisäksi kynttilä ja kynttilälyhty. Kuva: Jouni Vaitniemi

Lempääläläiset lionsklubit sytyttivät itsenäisyyspäivänä kynttilät sankarihaudoille muistoksi niistä uhreista, jotka itsenäisyytemme säilyttämiseksi annettiin. Tänä vuonna oli ensimmäistä kertaa sytytystilaisuudessa reserviläisiä kunniavartiossa.

Kynttilärivistö oli näyttävä. Seurakunta oli asettanut haudoille kynttilälyhdyt ja partiolaiset valmistamansa havuseppeleet.

Tilaisuus alkoi kirkossa kirkkoherra Mikko Oikarisen hartaushetkellä, jonka jälkeen siirryttiin sankarihaudoille sytyttämään kynttilöitä. Paikalla oli runsaasti lempääläläisiä lioneita kaikista viidestä klubista. Kynttilöiden sytytys on muodostunut leijonien perinteeksi. Tänä vuonna kynttilävastaavana toimi LC

Lempääläläiset lionsklubit sytyttivät itsenäisyyspäivän iltana kynttilät sankarihaudoille. Kuva: Jouni Vaitniemi

Lempäälä/Sääksjärvi.

 

Teksti ja kuvat: Jouni Vaitniemi

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>