Itsenäisyyspäivää juhlittiin näyttävästi Lempäälän vanhuspalveluissa

Vt. vanhustyönjohtaja Leila Haakana ja hyvinvointijohtaja Vesa Helin juhlatunnelmissa.

Suomi100 -juhlavuoden itsenäisyyspäivä huomioitiin vanhuspalveluissa erilaisin tilaisuuksin. Itsenäisyyden juhlavuoden teema ”Yhdessä” toteutui pienillä ja isoilla tempauksilla mutta varsinaista itsenäisyyspäivää juhlittiin yhdessä eri vapaaehtoisten, yhteistyökumppanien, asiakkaiden ja työntekijöiden kanssa.

Himminkodon asukkaiden itsenäisyyspäiväjuhlaa vietettiin 30.11. Juhliin pukeutuminen ja valmistautuminen hoidettiin erityisen huolella ja jokainen asukas sai kauniin kukkavieheen rintapieleensä. Saliin saavuttiin punaista mattoa pitkin ja asukkaita kättelemässä olivat vt. vanhustyönjohtaja Leila Haakana ja hyvinvointijohtaja Vesa Helin. Myös Osuuspankin henkilökuntaa ja Sotilaspoikia oli vapaaehtoisina mukana juhlassa, joka huipentui Lempäälän Mieskuoron esitykseen hyvinvointijohtaja Vesa Helinin puheen jälkeen. Leivoskahvit nautittiin Himminkodossa vielä oikeana itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta. Sini-valkoiseen koristeluun oli panostettu eri puolilla vanhustyönkeskusta.

Lempäälän kunnan vanhuspalvelujen veteraanityö järjesti juhlakahvitilaisuuden sotiemme veteraaneille Himminkodon salissa 1. jouluuta. Tilaisuudessa puhuivat kunnanjohtaja Heidi Rämö ja kirkkoherra Mikko Oikarinen. Tuula Petäkoski-Hult lausui, Terttu Vesanen vastasi juhlahetken musiikista. Myös Lempäälän Rotaryklubi antoi tukea tilaisuuden järjestämiseen. Tilaisuus oli kaunis ja lämminhenkinen.

Myös 5. joulukuuta Muistelukahvilan itsenäisyyspäiväjuhlassa Lempostuvalla tunnelma oli korkealla. Tilaisuudessa isänmaallisia lauluja laulatti kanttori Pietari Korhonen. Juhlapuhujana toimi Hannu Turkkinen, joka kuvasi puheessaan Suomen historiaa. Elämänläheisiä runoja lausui Kaija Keinonen ja Suomi100-ryhmän Itsenäisyysjulistus -esityksestäkin saatiin nauttia. Tunnelmallista ja juhlavaa tilaisuutta läsnäolollaan kunnioitti myös Lempäälän ensimmäinen geriatri Pirkko Jäntti. Lempäälän kunnan tervehdyksen tilaisuuteen toivat vt. vanhustyönjohtaja Leila Haakana sekä avopalveluiden esimies Annikki Lepola.

Lempäälä Sääksjärven leijonat järjestivät yhdessä Toimelatalon henkilökunnan kanssa itsenäisyyden satavuotisjuhlat talon asukkaille 5. joulukuuta.  Klubin presidentti Seija Martikainen toivotti vieraat tervetulleeksi kohottaen maljan satavuotiaalle itsenäiselle Suomelle.  Vierailevat esiintyjät lisäsivät juhlan tuntua omilla ohjelmillaan. Maikki Hämäläinen-Ylikahri kertoi juhlapuheessaan Suomen historian eri vaiheista. Puhe oli mielenkiintoinen ja muistoja herättävä. Ritva Salo lausui oman kirjoittamansa runon. Lauluesityksinä olivat pienten tyttöjen herttaiset laulut sekä AmA-trion esittämät kauniit laulut ja heidän ohjelmansa päättyi yhteisen Maamme lauluun. Kaikki ohjelmanumerot olivat hyvin isämaallisia ja juhlantunnelmaa nostattavia. Lopuksi oli kahvitarjoilu suolaisen pasteijan että makean kakun kera. Klubin leijonat hoitivat juhlatilan koristelun Suomen sinivalkoisin värein.  Asukkaat olivat tyytyväisiä ohjelmaan ja kiittivät sekä henkilökuntaa että meitä palveluista ja järjestelyistä.

Myös kotona asuville asiakkaille haluttiin tuoda iloa itsenäisyyspäivän aikaan. Lempäälän Kotihoito muistaa Suomi100-vuoden kunniaksi asiakkaitaan jakamalla jokaisen kotiin valkoisen tulilatvan.

Päivätoiminnan asiakkaat ovat valmistelleet itsenäisyyspäivää jo pitkin syksyä. Tuotoksina on saatu aikaan tupsuja, joista valmistui kauniita lipputeoksia. Himmin päivätoimintaan valmistui itsenäisyyspäiväksi itsetehdyistä paperimassapalloista upea lipputeos. Kuntosaliasiakkaiden kanssa nostettiin malja itsenäisyydelle ja nautittiin liikunnan vastapainoksi konvehdeistakin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?