Mestiksessä Kisalle urheilullisesti hieno syksy talousmurheista huolimatta

Lempäälän Kisan jääkiekkojoukkueen Mestis-syksystä voi huoletta raapustaa kouluarvosanaksi yhdeksikön. Sarjakolmosena joulun viettoon menevä joukkue pelaa iloista, liikkuvaa ja tilannerikasta jääkiekkoa ja mikä tärkeintä: voittavaa jääkiekkoa. Notkahduksia alkukauteen ei ole tullut ollenkaan, joten koko valmennuspoppoo Miikka Kuusela, Juha Selin ja tuore kasvo Harri Kohvakka ansaitsee upeasta työstä julkiset kehaisut.
Päävalmentaja Kuuselalla on iso vastuu olla ikäänkuin Kisan urheilutoimenjohtajana, sillä yhteydenpito liigaemojen Tapparan, Ilveksen ja HPK:n kanssa tapahtuu Kuuselan johdolla. Kuusela ja Selin ovat eteenpäinpyrkiviä nykyaikaisia luotseja, jotka käyttävät ja luottavat tilastoihin, videoihin ja muihin nykyajan systeemeihin. Kohvakka tuo positiivisuudellaan LeKin koppiin hyvää hurttia huumoria, täydentäen näin trion yhdeksi koko Mestiksen toimivimmista valmennustiimeistä.
Kun tilastoja pöyhäisee, löytyy sieltä todella mielenkiintoinen yksityiskohta. Kisa on nimittäin koko sarjan paras vierasjoukkue. Lempäälän ulkopuolelta Kisa on koonnut 48 pisteestään huikaisevat 31 pinnaa, joten Hakkarin kotisaldoksi jää 17 pistettä, mikä on vasta yhdeksänneksi paras summa. Myytti Hakkarin pienestä kotikaukalosta ja suht’ ankeista muista puitteista voidaan romuttaa ainakin siinä mielessä, että ne olisivat Kisalle suurempikin etu.
Kisaa on syksyn aikana edustanut yhteensä 42 pelaajaa, mikä on totta kai paljon, mutta kaukana niin sanotuista villeimmistä pelaajarallin vuosista. Yhteistyö liigaseurojen kanssa on vakiintunut niin, että liikkujat ovat pidemmillä laina-ajoilla Lempäälässä. Yhteistyössä kolmen eri kumppanin kanssa on toki omat haasteensa, sillä liigaseurat miettivät ensi sijassa omaa etuaan laina-asioissa. Pääpointti kuitenkin on, että jokaiseen otteluun Kisa on saanut kilpailukykyisen pelaajarosterin kokoon. Muutos vaikkapa muutaman vuoden takaiseen tilanteeseen, jolloin jopa rankkoja Itä-Suomen kiertueita Kisa teki kolmen kentällisen voimin on suuri.
Pelaajista kokenut Antti Kangasniemi on ollut täysin kiistatta Kisan tärkein pelimies. 32-vuotias keskushyökkääjä pelaa järjellä ja mikä hienointa myös sydämellä. Hän ilmiselvästi viihtyy ja tykkää pelata Lempäälässä. Nuoria miesten tasolle läpimurtautujia on ollut monia, kuten vaikkapa Ukko-Pekka Luukkonen, Jere-Matias Alanen, Joona Ikonen, Otto Mäkinen ja Otto Latvala. Heistä kuullaan kirkkaampien valojen kaukaloissa hyvinkin nopealla tahdilla. Kotiyleisö edelleen tykkää kovasti oman kylän miesten eli Sami Laakson ja Tommi Välimaan itsensä likoon laittavista pelityyleistä.
Kisan syksyä ovat kurjistaneet talousongelmat, jotka ovat vaanineet joukkuetta liki koko 11-vuotisen Mestis-ajan. Yhtälö on raskas seuran taustavoimille, vanhaa velkaa on edelleen olemassa, myyntitulot eivät ole yltäneet budjetoidulle tasolle ja arjen menotkin, esimerkkinä mailakulut, ovat olleet arvioitua suuremmat.
Tulopuolta rassaavat yhä edelleen vaatimattomat yleisötulot. Yhteensä 12 kotipelissä katsojia on ollut 3340, mikä tekee 278 silmäparia per ottelu. Lukema on selkeästi Mestiksen pienin, jos toki inan isompi kuin muutamina edelliskausina. Vertailuna Lempäälää paljon pienemmällä paikkakunnalla eli Keuruulla on sensaatiomaisesti sarjakärjessä porskuttavaa KeuPaHT:ta käynyt katsomassa Lempäälänkin hallia askeettisemmalla kotiareenalla tasan 500 katsojaa per ottelu.
Seuran puuhamiehet tietävät tilanteen tukaluuden, mutta usko Mestis-kiekon jatkolle Lempäälässä on vankkana olemassa. Lempäälän kunnalle LeKin Mestis-joukkue on käytännössä toiseksi paras markkinointivaltti Ideaparkin jälkeen. LeKi näkyy medioissa tasaisesti, niin paperi- kuin sähköiselläkin puolella.
Itse suuri Yleisradiokin saapuu Hakkariin tammikuussa, kun se lähettää perjantaina 26. tammikuuta suorana Kisan ja Savonlinnan Pallokerhon välisen pelin. Ylen Mestis-otteluilla on tähän asti ollut kuusinumerosia katsojalukuja, joten Lempäälä pääsee jälleen hienosti esiin.
Mestis-ottelut jatkuvat Hakkarissa perjantaina 29. joulukuuta ottelulla Heinolan Peliittoja vastaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?