Nurmen koulun oppilaat siirretään Lempoisiin

Sisäilmatutkimus suosittaa koulurakennukseen korjauksia ja lisätutkimuksia

Nurmen koulun sisäilmaa tutkittiin viime syksynä loka-marraskuussa. Vahanen Rakennusfysiikka Oy:n tekemässä selvityksessä kartoitettiin merkittävimpiä koulun ja päiväkodin sisäilmanlaatuun vaikuttavia tekijöitä. Tutkimus valmistui 27. joulukuuta.

Tutkimuksessa todettiin, että ulkoseinä- ja alapohjarakenteiden mahdolliset epäpuhtaudet voivat päästä kulkeutumaan ikkunaliittymistä sekä alapohjan ilmavuotoreittien kautta sisäilmaan.

Selvityksessä suositellaan, että yhden luokkahuoneen lattiarakenne uusittaisiin kokonaan. Lisäksi suositeltiin ikkunaliittymien tiivistämistä sekä päiväkotirakennuksen kerhotiloissa että koulurakennuksen luokkahuoneissa. Selvityksen perusteella myös sadevesien ohjausta sadevesikaivoihin on syytä parantaa.

Pääsääntöisesti ilmanvaihto toimi tiloissa hyvin ja paine-erot olivat molemmissa rakennuksissa hyvällä tasolla. Poikkeuksena tästä aamu- ja iltapäivätoimintaan liittyvissä tiloissa tulee kuitenkin tutukimuksen mukaan parantaa korvausilman saantia, jotta hiilidioksidipitoisuudet eivät nousisi liian korkeiksi.

Korjaustöiden lopullisen laajuuden selvittämiseksi tutkimusselostuksessa suositellaan muun muassa ulkoseinien, alapohjan ja väliseinärakenteiden lisätutkimuksia. Lempäälän kunta on tilannut lisätutkimukset, mutta tutkimusten toteutuksen tarkka ajankohta ei kuitenkaan ole vielä tiedossa.

 

Nurmen koulun oppilaat siirtyvät 22. tammikuuta lähtien kevätkaudeksi tilapäisesti Lempoisten koululle. Siihen asti opetus jatkuu normaalisti Nurmen koululla. Oppilaiden kuljetukset Lempoisiin hoidetaan busseilla.

Koululaisten vanhemmille on lähetetty tiedote asiasta ja keskiviikkona on tulossa vanhempainilta.

Lempoisten koulussa on jo ennestään sisäilmaevakkossa oppilaita Akaasta. Nyt kun Nurmen koulun oppilaat siirtyvät Lempoisiin, koulun tilat ovat täynnä.

 

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentit (2)

 1. Kirsi Mattila

  Nurmen koulun tulevaisuus on jo pitkään ollu vaakalaudalla ja nyt – yllätys, yllätys – Nurmen oppilaat on päätetty siirtää Lempoisten massiiviseen koululaitokseen.

  Nurmen alasajoprosessi on kuitenkin ollut käynnissä jo kauan. Jo pari vuotta sitten kyläläiset kutsuttiin keskustelemaan koulun tulevaisuudesta ”ideariihen” muodossa. Kunta suunnitteli vanhempien oppilaiden ohjaamista Säijään kuin huolta lieventävänä kompromissiratkaisuna. Vanhempien kommentit taisivat kuitenkin olla yksi lavaste laajemmassa lähidemokratian teatterissa.
  Ensin pitkäaikainen rehtori siirtyi Nurmelta Kuokkalaan ja perässä koko muu henkilöstö toisiin toimipaikkoihin.
  Sitten alettiin keskustella sisäilmasta. Samaan aikaan, kun Hakkarissa ja Kuljussa koulut eivät saa julkaista vanhemmille tiedotteita henkilöstön kokemista sisäilmaoireista ilman henkilöstöjohtajan hyväksyntää, Nurmen koulun sisäilmasta huolehdittiin niidenkin edestä.

  Pieni ihminen – ennen kaikkea lapset, ovat heikossa asemassa, kun kunnanisät pistävät kuntaa ojennukseen. Samalla voi kysyä, miksi Nurmen merkkimies M. on hiljaa? Vastaus löytyy koulujen pihalta koulujen päätyttyä: jonkunhan ne lapset pitää jättikouluista kotiinkin kuljettaa.

  Vastaa
  • Katariina Korhonen

   Oletan että ”Nurmen merkkimies M” on ollut ihan hiljaa koska on ollut ihan yhtä pimennossa näistä päätöksistä kuin esim koululaisten vanhemmatkin. Tässä tehtiin pienellä porukalla niin nopeita päätöksiä että lautakuntakaan ei tiennyt mitään.
   Mitä tulee kuljetuksiin niin ne kilpailutetaan ja voiton vie se joka halvimmalla ajaa

   Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>