Kanavan läheisyydessä jäät erityisen heikkoja

Lempäälän kanavalle laskevilla rappusilla ei ole talvikunnossapitoa. Kuva: Erkki Koivisto

Pirkanmaan ELY-keskus varoittaa ihmisiä menemästä jäälle. Pakkasten myötä suuriin tähän mennessä jäättömiin järviin on alkanut muodostua jääkansi, mutta jään paksuus on vielä pidemmän aikaa hyvin ohut. Monilla viime vuonna jäätyneillä järvillä tai järvien lahtialueilla teräsjään paksuus on hyvin ohut tai lähes olematon. Jään kantavuus voi jään päällä olevan lumen vuoksi jäädä koko talveksi heikoksi.

Erityisesti Lempäälän kanavan alapuolisessa Kirkkojärvessä jään paksuus voi olla viime vuoteen verrattuna huomattavasti ohuempi. Viime vuonna kanavasta ei kuivan vesitilanteen vuoksi juoksutettu lainkaan vettä ja tänä vuonna sateisen syksyn jälkeen juoksutukset ovat olleet selvästi keskimääräistä suurempia.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>