Kisa antoi pääkaupunkilaisseutulaisille huutia

Kuva: Elina Kuivalainen
17-vuotias puolustaja Toni Utunen oli maalivahti Ukko-Pekka Luukkosen paras tuki ja turva menneen viikon voitto-otteluissa.

Kisa – Kiekko-Vantaa 4 – 2, Kisa – Espoo United 5 – 2

Pelien henget: Kisa sai upealla tavalla oikaistua vuodenvaihteen lamahetkensä. Kaksi kivenkovaa joukkuetta pääkapunkiseudulta joutui poistumaan tappion nielleenä Hakkarista, kun Kisa pisti liki kauden parastaan askiin. Vantaa-ottelun pelilliseksi kouluarvosanaksi voi huoletta antaa 9½ ja Espoo-pelistäkin saa raapustaa yhdeksikön lempääläisiten todistukseen. Kuusi pistettä liki sementoi Kisan pudotuspelipaikan ja taistelu runkosarjan kärkikolmikon sijoituksisista jatkuu kireänä ja Kisan kannalta realistisena tavoitteena.

Kuuselan kommentit: – Nyt nautitaan näistä voitoista, levätään, syödään ja käydään hiihtämässä, hauskuutti Kisa-luotsi Miikka Kuusela Espoo-pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa.
– Ainakin itse suuntaan ladulle ja kyllä muutama pelaajakin sellaista suunnitteli tekevänsä, jatkoi hyväntuulinen Kuusela sivakoinnin ylistämistä.
– Tänään kuten Vantaatakin vastaan oli meiltä tasapainoinen peliesitys kaukalon joka osa-alueella, otti Kuusela kantaa viikon pelitapahtumiin.

Nikkinen ja Lahtinen tehokkaina: Kaksi riihimäkeläissyntyistä sähköjänistä nousi viikon peleissä hitusen yllättäen parrasvaloihin. Vähemmän pelivastuuta saaneet Ismo Nikkinen ja Niko Lahtinen iskivät kaksi maalia mieheen. Tehojen lisäksi molemmat toivat kaukaloon loppumatonta energiaa, taistelua ja yllätyksellisyyttä. Kisan ratkaisijarintaman löytynyt syvyys on ehdottoman positiivinen asia jatkoa ajatellen. Nikkisen kauden saldo on tähän asti 27 ottelussa viisi maalia ja neljä syöttöä ja Lahtisen puolestaan 15 ottelussa kolme osumaa ja kaksi syöttöä.

Aloitussääntö muuttui farssiksi: Jo aiemmin mainittu uusi aloitussääntö alkaa saada jo farssin piirteitä. Linjatuomarit niin sanotusti pilkkivät aloituksissa ja saavat näin pelaajat ennakoimaan, Jos kaksi kertaa mailalla saman joukkueen aloittaja sohaisee sekunninosankaan ennakkoon, tietää se pikkukakkosta jäähyllä. Vantaa-ottelussa kyseisiä jäähyjä puhkuttiin kolme ja Espoo-ottelussa yksi. Sääntöön lienevät pätevät persteet, mutta kesken kauden lanseerattuna se aiheuttaa lähinnä hämmennnystä ja täysin turhanoloisia jäähyjä.

Viikon hokiäijä Toni Utunen: Otsikon termiä tässä tapauksessa lienee parasta täsmentää, kun kyseeessä on vasta 17-vuotias häkkipäässä pelaava Toni Utunen. Nuori Kokkolasta kotoisin oleva ja Tapparan kirjoilla oleva lahjakkuus pelaa ensimmäistä kauttaan miesten kanssa ja tekee sen todella elegantisti. Vaikka papu ei kovimpiin laitavääntöihin tietenkään riitä, hoitaa Utunen ahtaatkin paikat lahjomattomalla pelisilmällä edukseen. Avaussyötöt Utunen hoitaa helpoilla ja varmoilla siirroilla. Ylivoimapelissä Utunen pyörittää viivapeliä kuin kokenut kaukalokonkari. Mikä hienointa, laukaukset hän saa poikkeuksetta maalille asti, eikä ensimmäiseen blokkaajaan, kuten pakkien vedot tahtovat usein osua. Utusen kauden saldo tehoilla  mitaten on kaksi maalia ja 11 syöttöä 18 otelussa. Tästä nuorukaisetsa kuullaan vielä ja kirjoitetaan isoilla otsikoilla muuallakin kuin Lempäälän-Vesilahden Sanomissa.

Mitä seuraavaksi?: Kisa matkaa tas kerran Turkuun keskiviikkona 17. tammikuuta. Sarjakärki Keuruu tuo arsenaalinsa Hakkariin lauantaina 20. tammikuuta.

 

 

Kommentit (2)

  1. John Nordberg

    Vähän tarkkuutta siellä! Suomen pääkaupunki on tällä hetkellä Helsinki, aiemmin se oli Turku.

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?