Kolhuja kokenut leidi kiri mestariksi

Aino-Kaisa Saarinen aloitti viikonlopun parisprintissä, ja päätti urakkansa sunnuntain kultatunnelmiin. Kuva: Antti Raunio

38-vuotias hiihtäjätär Aino-Kaisa Saarinen on ihmeellinen urheilija. Ura jatkuu ja jatkuu vuodesta toiseen, ja aina kokenut hiihtäjä hinaa arvokisojen alla itsensä huippuiskuun. Niin näyttää käyvän tänäkin talvena, kun Pyeongchangin olympialaisiin on aikaa vajaa kuukausi.

Vantaan SM-kisojen skiathlonissa eli molempien tyylien yhdistelmäkisassa Saarinen näytti kiriherkkyyttään ja otti neljän naisen massakirissä Suomen mestaruuden täydennykseksi isoon palkintokaappiinsa.

– Kaikkien näiden tapahtumien jälkeen olen todella yllättynyt voitosta, pohti erittäin ällistyneen oloinen Saarinen tv:n voittohaastattelussa pian kisan jälkeen.

”Aikku” viittasi ”tapahtumilla” muutama päivä aiemmin tapahtuneisiin kahteen peltikolariin, jotka sattuivat hänelle samana päivänä. Myös ultaraskaan Tour de Ski -kiertueen palautusjakso on edelleen kesken.

– Kun kokonaisrasitus nousee suureksi, kestää palautuminen aikansa ja silloin ei ole skarpimmillaan. Silloin voi tapahtua kaikenlaisia hamoja, sanaili Aikku.

Lempäälän Kisan panos naisten noin 13 kilometrin mittaisessa skiathlonissa oli huima: Leena Nurmi oli kuudes ja Sanni Alatalo kuudestoista.

Kaksi päivää aiemmin kisatussa sprintin vapaan tyylin pariviestissä viime talven mestaruutta puolustanut Kisa oli neljäs, selvästi mitalitrion perässä, duossa sivakoivat Aikku ja Leena Nurmi.

– Nelossija oli totta kai pettymys, kun tavoite oli nousta palkintopallille, tunnusti Leena Nurmi, joka hiukan söi eväitään jopa yltiöpäisen kovalla avauspätkällään. Toisella Nurmen osuudella Kisan ote mitalista kirposi.

Kisan kakkosjoukkue oli naisissa sijalla 16.; siinä hiihtivät Sanni Alatalo ja Eeva Nurmi. Miesten parisprinttaajat Jani Keto ja Esa Seppä löytyvät tulosliuskalta sijalta 49. Naisten 10 kilometrin vapaan kisaan eivät Saarinen ja Leena Nurmi startanneet, paras kisalaisesitys nähtiin Sanni Alatalolta, joka oli mukavasti sijalla 20. Yhden sijan Alataloa edellä oli Viialan Virin Klaara Leponiemi.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?