Terveydenhuollon tila huolestuttaa

Tyttäreni sai influenssarokotuksen lokakuussa 2017 työterveyden kautta. Kuluu aikaa ja ilmaantuu erilaisia vaivoja. Sitten tulee Joulua edeltävä viikko. Ilmaantuu kova yskä ja hengenahdistus. Lääkärikäynti työterveydessä. Ei tehty nieluviljelyä, ei verikokeita, ei yskänlääkettä vain kaksi päivää sairaslomaa.

Tulee Jouluaatto, kuume 40 ⁰C, henkeä edelleen ahdistaa ja alkaa oksentelu. Ääni oli kokonaan poissa. Tilataan ambulanssi, joka vie Valkeakoskelle päivystykseen, kello on jo joulupäivän puolella 1.30.

Siellä ei tehty mitään. Ei edelleenkään otettu verikokeita, ei pissakokeita. Diagnoosi vatsatauti ja lähetettiin Joulupäivän aamuna kotiin. Tila edelleen huono. Taas kaksi yötä kotona, pissa ei kulkenut, hengenahdistusta ja ääni edelleen poissa.

Aviopuoliso saa hänelle Lempäälän terveyskeskukseen päivystysajan 27.12. Tulehdusarvot ovat 230, minkä mittari pystyy enintään näyttämään. Siinä vaiheessa sai lähetteen Valkeakoskelle. Ja taas ambulanssilla matkaan.

Valkeakoskella aletaan ottaa verikokeita. Siten tulee viimein epäily: B-influenssa virus. Pissa ei toimi ja tulehdusarvot edelleen nousseet. Saa influenssaan penisilliininsukuista lääkettä, josta seuraa allergiareaktio. Iho kauttaaltaan tulipunainen ja kova kutina. Hän kuitenkin jo sairaalaan vietäessä ambulanssissa kertoi olevansa penisilliinille allerginen.

Ambulanssiralli jatkui nyt Acutaan torstaina 28.12. Allergiareaktio on edelleen voimakkaana. Acutasta 3,5 tunnin odottelun jälkeen siirto infektio-osastolle. Otetaan paljon verikokeita ja yritetään rauhoittaa allergiareaktiota jääpusseilla sekä annetaan kuumelääkettä, mutta edelleenkään ei tiedetä, mitä muuta on vialla. Toivotaan, että henki säilyy kaikkien toimenpiteiden jälkeen. Onhan päästy jo Taysiin.

Onko terveydenhuolto enää ihmisiä varten vai vain voittoa tavoitteleva laitos vai onko laitettu ruksi terveydenhoitopapereihin, ketä hoidetaan ja ketä ei? Toivon saavani Lempäälän terveydenhuollosta vastaavalta henkilöltä tietoa erikoisesti Valkeakosken päivystyksen tilasta. Siellä kuulemma päivystysalueella on 100 000 asiakasta ja yksi päivystävä lääkäri vuorossa. Kyllä huolestuttaa ja pelottaa.

Vastinetta odotellen.

 

Huolestunut äiti

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?