”Arvomaailmamme on liian materialistinen”

Valitsijayhdistyksen presidenttiehdokas Paavo Väyrysen mielestä yhteiskuntamme arvomaailma on liian materialistinen. Aineellisesta todellisuuskäsityksestämme kärsivät niin ihmiset kuin luonto. Hänen mukaansa suomalaisten on painotettava nykyistä enemmän henkisiä, hengellisiä ja yhteisöllisiä arvoja. – Kansamme arvostaa maamme itsenäisyyttä ja puolueettomuutta, mutta silti meitä ollaan hivuttamassa liittovaltioon ja kohti sotilaallista liittoutumista, Väyrynen kummastelee.

Presidenttiehdokas Paavo Väyrynen korostaa vaalikampanjassaan Suomen puolueettomuutta ja sotilaallista liittoutumattomuutta. Hänen mielestään tasa-arvo- ja ihmisoikeustyölle on aina suuri tarve.

Arvojohtaja Paavo Väyrynen pitäisi entistä voimakkaammin esillä Suomen itsenäisyyteen liittyviä teemoja. Hän painottaisi maamme asemaa puolueettomana ja sotilaallisesti liittoutumattomana valtiona. Väyrysen mukaan presidentin on nimenomaan huolehdittava Suomen itsenäisyydestä ja puolueettomuudesta.

– Suomessakin on toteutettava YK:ssa vuonna 2015 hyväksyttyjä kestävän kehityksen tavoitteita. Meidän on ponnisteltava köyhyyden poistamiseksi. Kestävää kehitystä on edistettävä ympäristöllisistä, yhteiskunnallisista ja taloudellisista lähtökohdista, hän linjaa.

– Tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia on kohennettava koko ajan, Paavo Väyrynen lisää.

– Yhteiskuntamme keskeisenä tavoitteena on luoda edellytyksiä henkiselle hyvinvoinnille ja ehyelle yhteisölliselle elämälle, presidenttiehdokas kokee.

Väyrynen toisi arvomaailmaansa tutuksi tekojen avulla.

– Lisäksi arvot tulisivat tutuiksi puheistani, kirjoituksistani sekä haastatteluistani, mies listaa

Väyrysen mielestä Suomessa on meneillään aiemmin kokematon alueellinen keskittäminen ennen muuta pääkaupunkiseudulle.

– Helsingin seudun kaupungit pyrkivät saamaan alueelleen 500 000-700 000 ihmistä muualta maastamme. Valtiovalta tukee metropolialueen pyrkimyksiä. Harjoitettava politiikka on jyrkässä ristiriidassa kestävän kehityksen vaatimusten kanssa, joihin maamme on kuitenkin YK:ssa sitoutunut, hän kritisoi. Presidenttiehdokkaan mukaan Suomen talouden perusta on uusiutuvissa luonnonvaroissa.

– Koko maassa on oltava elinvoimainen asutus, jotta uusiutuvia luonnonvaroja voidaan hoitaa ja hyödyntää kestävällä tavalla, Väyrynen sanoo.

– Tasavallan presidentillä on oikeus puuttua havaitsemiinsa epäkohtiin, Paavo Väyrynen painottaa.

Hänen mielestään valtionpäämiehen ei tarvitse tyytyä sivustaseuraajaksi, jos presidentti havaitsee niin alueellista kuin sosiaalistakin eriarvoistumista.

– Suomen sisäinen kehitys on YK:ssa hyväksyttyjen kestävän kehityksen määritelmien perusteella myös ulkopoliittinen kysymys, Väyrynen korostaa.

Paavo Väyrynen sanoo tuntevansa tarkasti niin kansan kuin maankin.

– Olen koko poliittisen urani ajan tavannut hyvin paljon ihmisiä erilaisissa yleisötilaisuuksissa. Kansalaisten kohtaamisissa saa paljon arvokasta tietoa. Nykyään suureen yleisöön voi olla tiiviisti yhteydessä sosiaalisen median avulla, hän toteaa.

teksti: Matti Pulkkinen

Fakta

Koko nimi: Paavo Matti Väyrynen
Syntymäaika: 2.9.1946
Nykyinen ammatti: yrittäjä, kansanedustaja
Perhe: Vaimo Vuokko, kolme lasta ja kuusi lastenlasta
Harrastukset: yritystoiminta, lukeminen, kirjoittaminen

Ylöjärveläinen Jorma Grönlund Väyrysestä: ”Paavo vastustaa epätervettä keskittämispolitiikkaa”

– Paavo Väyrynen on ollut aina määrätietoinen ja vankkumaton oman linjansa edustaja, Jorma Grönlund arvostaa.

Uusi suunta Suomelle. Näin vaatii valitsijayhdistyksen iskulause, joka kuuluu kerta toisensa jälkeen presidenttiehdokas Paavo Väyrysen suusta. Kansalaispuolueen asiantuntijajäsenenä toimiva ylöjärveläinen Jorma Grönlund on henkeen ja vereen Väyrysen kannattaja. – Valtava kokemus, kuuluu perustelu.

Jorma Grönlund on monelle pirkanmaalaiselle tuttu kasvo turuilta ja toreilta. Mies on jakanut niin Kansalaispuolueen kuin Paavo Väyrysen valitsijayhdistyksen kannatuskortteja.

– Paavo Väyrysen kokemus ja asiaosaaminen yhdistettynä hänen pitkänlinjan aikana rakentuneeseen näkemykseensä Suomen itsenäisyyden ja puolueettomuuden vaalimisesta muodostaa sen kulmakiven, joka tehoaa minuun, Grönlund kertoo.

Hänen mukaansa Paavon teesit ovat tinkimättömän selkeät.

– Ei NATO:lle ja liittovaltiokehitykselle, kannattaja toistaa.

Grönlund pitää Väyrysen valitsemista valtakunnan ykkösvirkaan koko maan eli jokaisen maakunnan voittona.

– Väyrynen vastustaa epätervettä keskittämispolitiikkaa. Hän ajaa nykyistä tasapuolisempaa aluepolitiikkaa, ylöjärveläistukija sanoo.

Vaikka Väyrynen onkin valitsijayhdistyksen ehdokas presidentinvaalissa, Grönlundin mukaan Kansalaispuolue saa mittelössä ääntänsä kuuluviin.

– Tämä on tärkeää tulevia eduskuntavaaleja silmällä pitäen, mies huomauttaa.

Grönlundin mielestä on merkityksellistä nostaa esille kansamme kannalta elintärkeitä teemoja.

– Kaikki pohjaa maamme itsenäisyyteen, hän tiivistää.

teksti: Matti Pulkkinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?