Inva-paikoille kasatut lumet aiheuttavat ongelmia

Sekä lumikasat että aiheeton pysäköinti inva-paikoille aiheuttavat harmia Lempäälässä. Toimituksessa poikennut Lempäälän-Vesilahden Sanomien lukija kertoo ongelman olevan varsin yleinen. Inva-pysäköintipaikoille saavat pysäköidä vain ne, jotka ovat saaneet vammaisen pysäköintiluvan.

Tampereentie 22:n pysäköintipaikalla jättiläismäinen lumikasa estää pysäköimisen inva-paikalle. Kuva: Katariina Onnela

Inva-pysäköintiluvan myöntämisen edellytykset

  • Sairaudesta, viasta tai vammasta johtuva haitta estää henkilöä itsenäisesti kävelemästä ilman toisen henkilön apua ja tästä liikkumista vaikeuttavasta sairaudesta, viasta tai vammasta johtuva haitta kuuluu vähintään haittaluokkaan 11 (Työtapaturma- ja ammattitautilaki 459/2015, 84§)
  • Jos vammaisuus aiheutuu heikentyneestä näöstä, on näöntarkkuuden oltava paremmassa silmässä enintään 0,1, tai näkökyky kokonaisuudessaan arvioiden on vähintään haittaluokan 17 mukainen
  • Vaikeasti vammaisen henkilön kuljettamista varten lupa voidaan myöntää, jos kuljetettavalla on säännöllinen tai usein toistuva kuljetustarve eikä hän selviydy kuljetuksen jälkeen ilman saattajaa.
  • Päätöksen siitä, täyttyvätkö myöntämisen edellytykset, tekee lääkäri. Jos henkilöllä on pysyvä haitta, pysäköintilupa myönnetään 10 vuodeksi. Muussa tapauksessa lupa myönnetään lääkärin lausunnossaan erikseen ilmoittamaksi ajaksi. Lääkärin tulee ottaa lausunnossa selvästi kantaa sekä haittaluokkaan että vamman pysyvyyteen.

Lähde: Trafi

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Yksi kommentti

  1. Pirkko Luoto

    Invapaikkapysäköinti on ongelma useissa Lempäälän keskustan liikkeiden edessä.Kun niitä ei muutenkaan ole paljoa.niin toivoisi niiden olevan vapaina vain invakortin haltijalle.Asian ymmärtää parhaiten silloin kun liikkuminen tuottaa vaikeuksia.Kunpa joskus poliisit kiertäisivät peräkkäin eri liikkeiden edessä katsomassa ja sakottamassa väärin pysäköityneitä autoja

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>