Piispantarkastus huipentuu vierailuviikonloppuun Lempäälässä

Nykyaikainen piispantarkastus on seurakuntien kehittämistä. Matti Repo tutustuu Lempäälään helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Helmikuun ensimmäinen viikonloppu on Lempäälän seurakunnassa juhlaa. Viikonvaihteen ajan vieraana on Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo seurueineen.

Vierailu liittyy kymmenen vuoden välein toteutettavaan piispantarkastukseen. Piispan vierailu- eli visitaatioviikonlopun ohjelmassa on tutustumista seurakunnan, kunnan ja alueen yritysten toimintaan.

Kunta- ja yritysvierailut on sovittu etukäteen, mutta tavallinen seurakuntalainen voi tavata piispan esimerkiksi perjantaina 2. helmikuuta kello 8 kirkon aamuhartaudessa tai iltapäivällä kello 15.45 Ideaparkin Ideakappelissa. Piispa viipyy Ideaparkin liikkeissä ja käytävillä myöhäiseen iltapäivään.

Sunnuntaina 4. helmikuuta kello 10 on kirkossa piispan toimittama messu ja sen jälkeen kaikille avoin yhteinen juhla Lempoisten seurakuntatalossa. Kaikkiin tilaisuuksiin on yleisö lämpimästi tervetullut.

Nykyaikainen piispantarkastus on seurakunnan kehittämistyötä. Lempäälän tarkastus alkoi viime vuoden huhtikuussa. Vajaan vuoden aikana seurakunnan työntekijät ja luottamushenkilöt ovat kokoontuneet yhteisiin seminaareihin piispan nimittämien konsulttien, Olli-Pekka Silfverhuthin ja Hanne von Weissenbergin johdolla.

– Tarkoituksena on auttaa seurakuntaa tunnistamaan se, mihin tulisi keskittää voimavaroja ja miten sen tulisi toimintaansa kehittää, konsultit kuvailevat.

Piispantarkastukseen sisältyy myös perinteinen seurakunnan hallinnon ja talouden tarkastus.

Teksti: Marita Miettinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?