Lempääläläinen mukana hitiksi nousseella RUK-musavideolla

Seitsikolla takana kolmekasikolme

Petri Lehtola (vas.) kitara, Sampo Kuusisto rummut, Otso Koiso-Kanttila räp ja piano, Iiro Kivistö rummut, Pekka Niemi laulu ja räp, Jani Kaitosalmi laulu ja lempääläläinen Olli-Petteri Paasi räp ja basso. Kuva: Aleksi Murtojärvi

Reserviupseerikurssi 251:n upseerikokelaiden listahittiä muistuttava kotiutumisvideo ilahduttaa netissä.

Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan viimeiset 1/17 -saapumiserän seitsemän sotilassoittajavarusmiestä tuottivat kotiutumisensa kunniaksi neliminuuttisen Kotimatkallamusiikkivideon Youtubessa, jossa katselukertoja oli tiistaina 23. tammikuuta kertynyt jo yli 91 000.

Korkealuokkaisen musiikkivideon ovat tuottaneet musiikki- ja media-alaan erikoistuneet varusmiehet. Mukana tunteet pintaan nostavalla videolla on lempääläläinen räppäävä basisti Olli-Petteri Paasi.

Varusmiessoittokunnan musiikkivideot ovat perinteisesti olleet äärimmäisen suosittuja. Viimeisimmät julkaisut ovat ylittäneet jopa 100 000 näyttökerran rajan. Kotimatkalla-musiikkivideolla tavoitellaan Paasin mukaan nytkin kansallisesti merkittävää näkyvyyttä.

 

Reserviupseerikurssille valitaan oman ikäluokkansa terävin kärki koko saapumiserästä. Kolme kuukautta kestävällä kurssilla syvennetään upseerioppilaiden niin sodan ajan kuin siviilielämän johtamistaitoja.

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta on kansainvälisesti toimiva Puolustusvoimien soiva käyntikortti. Pääsykokeiden kautta valikoituu vuosittain noin sata ikäluokkansa kyvykkäintä muusikkoa, media-alan osaajaa sekä ääni- ja valoteknikkoa suorittamaan varusmiespalveluksensa sotilassoittajana. Varusmiessoittokunta tuottaa vuodessa toistasataa tapahtumaa aina perinteisistä ohimarsseista Suomen suurimmat konserttisalit kattavaan megakiertueeseen. Palvelusaika vaativassa erikoisyksikössä on joko 255, 347 tai 383 päivää. Saapumiserän vahvuudesta noin seitsemän prosenttia lähetetään Haminaan reserviupseerikurssille.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.