Aino-Kaisa Saarinen valittiin olympialaisiin – Leena Nurmi ei mahtunut mukaan

Aino-Kaisa Saarinen viimeistelee olympiakuntonsa ja lataa akkunsa viimeistelyleirillä. Kuva: Antti Raunio

Lempäälän Kisaa edustava hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen valittiin Suomen joukkueeseen Etelä-Korean olympialaisiin. 38-vuotias hiihtäjä lähtee edustamaan Suomea jo uransa neljänsiin olympialaisiinsa.

Saarinen on 2000-luvun menestynein suomalainen olympiaurheilija viidellä mitalillaan. Torinosta 2006 tuli parisprintin pronssia, Vancouverista 2010 pronssia sekä viestistä että 30 kilometrin perinteiseltä, ja 2014 Sotshista hopeaa viestistä ja parisprintistä.

Pyeongchangin olympialaisiin Saarinen lähtee jatkamaan mitaliputkeaan 12 vuoden mittaiseksi. Hän antoi loistavan kisanäytön Vantaan SM-kisoissa tammikuun alussa voittamalla yhdistelmäkilpailun SM-kultaa. Vielä ei ole varmaa, millä matkoilla Saarinen Etelä-Korean laduilla nähdään.

– Olen ajatellut uraani olympiadeittain eli neljän vuoden sykleissä. Aina olen olympialaisiin mitalinkiilto silmissä lähtenyt. Se on ollut vähimmäistavoite, Saarinen tuumi kisatavoitteistaan Vantaan SM-kisojen jälkeen.

Myöskin LeKiä edustava Leena Nurmi oli läpi alkukauden mukana kilpailussa sprintin olympiapaikoista. Nurmen nimeä ei kisajoukkueesta kuitenkaan löytynyt. Nurmi pääsi mukaan muutamaan maailmancupin sprinttiin, mutta ei yltänyt niissä 30 parhaan joukkoon.

Leena Nurmi (vas.) ei pystynyt Vantaan SM-kisoissa vastaamaan Krista Pärmäkosken vauhtiin, eikä Nurmea nähdä olympialaisissa. Kuva: Antti Raunio

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?