Yllätyskulta ja kuusi lätkää tuliaisiksi

Lempäälän-Vesilahden Sanomien urheilutoimittajat laittavat arvovaltansa peliin, ja ennustavat Suomen mitalisaldon. Tässä Antti Raunion katsaus ennustuspalloon.

Matemaattinen laskelma povaa Suomelle 6,45 mitalia Etelä-Korean olympialaisista. Omien laskelmieni mukaan suomalaiset tulevat kotiin tasan kuuden mitalin kanssa, yleensä kun mitaleja ei ole ollut tapana jakaa.

Suomella on saumat koko 2000-luvun parhaimpaan olympialaismenestykseen. Pähkäilin, että Suomi voisi kotouttaa superhyperonnistumisella 12-16 mitalia. Näin kovan optimismin en kuitenkaan usko toteutuvan. Yksi syy on Kaisa Mäkäräisen sairastelu ja heikko olympiahistoria. Mäkäräinen voisi saada jopa kolmen mitalin potin, mutta ennustan pyöreää nollaa. Olen mielelläni tosin väärässä.

Hiihto on Suomen mitalisampo, jälleen. Naisten viestijoukkue kotouttaa pronssin, samoin Krista Pärmäkoski yhdistelmäkilpailusta. Iivo Niskanen häviää 50 kilometrin kullan loppukirissä ja saa hopeaa. Naisten parisprintistä tulee myös pronssia.

Jenni Hiirikoski kipparoi Suomen naisten kiekkomaajoukkueen takaisin mitaleille, pronssille. Miesten kiekkojoukkue puolestaan taipuu puolivälierissä. Jos joukkue siitä etenee välieriin, saa se saman tien kultaa. Ero on hiuksen hieno, ja se saisi vaa’an kallistumaan seitsemään mitaliin.

Olympialaisissa nähdään aina upeita tarinoita ja menestyshetkiä. Neljä vuotta sitten se oli Iivo Niskanen yhdessä Sami Jauhojärven kanssa. Nyt yllättäjän nimi on Eero Hirvonen. Yhdistetyn mies onnistuu yhdessä kisassa mäessä täydellisesti, ja nappaa Suomen ainoan kullan!

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.