Kisan lentismiehet katkaisivat tappiotaipaleensa

Kuva: Antti Raunio
Keskitornien kohtaamisessa Sten Kruuda ja Ossi Vesanen läpsäävät kättä. Kaksimetristen karpaasien johdolla kisa katkaisi neljään peliin venyneen tappioputkensa voittamalla vieraissa Karhulan erin 3 – 2.

Tammikuut ovat osoittautuneet Lempäälän Kisan lentopallomiehille todella tuskaisiksi ajanjaksoiksi jo useampana vuonna peräkkäin. Vuosina 2016 ja 2017 Kisa voitti yhden pelin tammikuussa, tänä vuonna ei ensimmäistäkään. Onneksi tammikuu vaihtui helmikuuksi ja Kisakin palasi voittojen polulle lyömällä todella tapahtumarikkaassa ottelussa Karhulan Veikot vieraskentällä erin 3 – 2 (25-19,29-31,12-25,25-21,15-11).

Pelillinen käänne alavireestä nähtiin jo edellisessä 2 – 3-tappioon päättyneessä kotipelissä viikko sitten Maaninkaa vastaan. Karhulassa sama henki oli ajoittain päällä, mutta yksi raju notkahduskin nähtiin kolmannessa erässä.

– Kuin alla on neljä tappiota, niin totta kai voittaminen niiden jälkeen maistuu mainiolta. Porukalla oli hieno fiilis kotimatkalla. Aikamoista kokoonpanosovittelua jouduimme käymään, että kaksi pistettä Lempäälään saimme kotiutettua. Tiukan toisen erän häviö nitkautti pelaamistamme kolmannessa erässä, mutta onneksi siitäkin notkosta nousimme, sanaili Kisan konkarivalmentaja Tapani Nyström huojentunein mietoksin.

Yksi tärkeä elementti pelitatsin palautumisessa syksyiseen kuosiin ovat olleet tehostetut treenit. Viikkoharjoittelumääriä on lisätty yhdellä ja edellisviikolla LeKi matkasi Pyynikille yhteistreeniin Iskun kanssa.

– Sparraaminen Iskun kanssa teki eetvarttia. Pitkä sesonki on jo takana, vaihtelu virkistää niin meitä kuin näköjään Iskuakin, joka sekin paransi viikonloppua peliään, Nyström huomautti.

Kisan pelaajista Anssi Vesanen koki yhden uransa hienoimmista hetkistä, kun hän sai komennuksen farmimiehenä VaLePan pelaavaan rosteriin Turussa Mestareiden liigan ottelussa Halkbank Ankaraa vastaan. Vesasen kuorma on ollut viime viikot hurja, kun hän on urakoinut Vammalassa ja Lempäälässä sekä tehnyt normi päivätyönsä, jotka alkavat aamuisin kello 4.30. Karhulassa Vesanen aloitti vahvasti, mutta hiukan väsähti pitkän pelin tuoksinnassa, hakkuriksi ottelun lopussa siirtyi yleispelaajan tontilta Simo Puttonen.

Myös toinen Vesasen-klaanin veljeksistä eli Ossi pelasi ensimmäistä kertaa liki koko ottelun. Ossi Vesanen on ollut syksyn lähinnä satunnaisesti mukana, mutta joulun tietämistä asti harjoittelua on tullut säännöllisemmin.

– Pelaaminen on aina mukavaa, kuten Karhulassakin. Hiukan polvet ja selkä olivat oudokseltaan kovilla, mikä hieman hidasti menoa parketilla, maisteli Ossi Vesanen tuntemuksiaan.

Sarjassa Kisa on nyt neljäntenä, mikä sija takaisi pudotuspelien avauskierroksen kotiedun. Runkosarjaa on jäljellä Kisalla kolme ottelua, vieraspelit Kyyjärvellä ja Vammalassa sekä 17. helmikuuta kotipeli Vilppulan Tähteä vastaan.

Lermpäälän Jyrylle tammikuu sen sijaan oli tuloksekasta aikaa, sillä neljästä ottelusta Jyry voitti kakkossarjassa kolme ja hävisi vain Loimaan Jankolle. Helmikuukin alkoi voittojen tiellä, sillä piskuisessa Oripään kunnassa isäntäseura OU hävisi Jyrylle suoraan erin 0 – 3. Jyry on tukevasti sarjanelosena, mutta ero kahden sakkiin eli pudotuspeleihin on seitsemän pistettä. Isoja merkkejä ei edelläolevien eli TuTon, Jankon tai Tapanilan Erän kompuroimisesta ole näkyvillä. Jyry tosin kohtaa vielä niin TuTon kuin Eränkin. Pelaajarintamilla Jyry koki menetyksen, kun Kari Hieta palasi kotiseuduilleen eli Loimaalle.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.