Taistelu Mestiksen pudotuspelipaikasta kiristyy

Kuva: LeKi Hockeyn kotisivut
Menneen viikon ainoan kisalaismaalin iski 18-vuotias slovakkihyökkääjä Filip Krivosik.

Kisa – Espoo United 0 – 2, Kisa – Jokipojat 1 – 4

Pelien henget: Mennyt viikko tuotti Lempäälän Kisan Mestis-joukkueelle kaksi tappiota, jotka lisäsivät häviöputken pituuden kuudeksi. Samalla tilanne sarjataulukossa kiristyy, hyvin sesonkinsa aloittaneen Kisan etumatka pleijari-paikkaan on enää kaksi pistettä, kun pelejä runkosarjassa on jäljellä vielä 12 kappaletta. Kisa valahti viikon aikana sarjassa seitsemänneksi.

Suurin huolenaihe liittyy maalintekemiseen eli sen vaikeuteen. Kahdessa kotipelissä syntyi yksi maali, paikkoja oli paljon varsinkin Espoo-ottelussa. Tehottomuuden ohella toinen paha peikko eli henkilökohtaiset, vastustajan maaliin johtavat, virheet ovat lisääntyneet. Jokipojat-ottelussakin kisalaispelaajille vastustajan maaleihin johtavia pahoja mokia sattui kaksi tai jopa neljä kappaletta, riippuen miltä näkökulmalta pelitapahtumia katsoi.

Kapteeni Lakson kommentit: – Näköjään jokaisella kaudella täytyy käydä pohjalla, että pääsee uuteen nousuun. Nyt on meidän pohjakosketuksen hetki. Pelimme iso kuva on mielestäni ihan ookoo, joten henkisellä puolella solmut nyt ovat ja pään sisäisesti solmut pitää aueta, aprikoi Kisan kapteeni Sami Laakso, joka pyrki jäällä tekemään kipparin johtamistyötä taklaamalla ja taistelemalla. Laaksolle tuomittiin Jokipojat-ottelussa myös kauden surkuhupaisin kahden minuutin jäähy kamppaamisesta.

– Vastustaja kompastui kiekkoon, olin vähintään metrin päässä, enkä tosiaan edes koskenut häneen. Tuomarikin tuli sanommaan istuessani jäähyllä, että nyt oli huono puhallus. Mutta, tällaisia sattuu, eikä meidän peli tähän pikkukakkoseen kaatunut, hymähti Laakso.

Krivosik sai kannustusta: Hakkarin jäähallissa Kisan nuorta slovakkipelaajaa Filip Krivosikia oli kannustamssa pieni seurue, muun muassa hänen isänsä. Slovakinkieliset kannustukset ”pot, pot” kaikuivat hiljaisessa hallissa muutamaan kertaan. Krivosik iskikin viikon ainoan kisalaismaalin lopukkaantumisesta toipuneen puolustaja Jimi Jalosen syötöstä. Toista kauttaan Suomessa ja Hämeenlinnassa pelaava 18-vuotias raamikas (193/94) slovakkihyökkääjä on summauttanut Mestiksessä 22 ottelussa seitsemän tehomerkintää (2+5). Varsin riskitöntä on povata, että Krivosikin tapainen suoraviivainen maalintekijätyyppi tulee tekemään hyvän uran jääkiekkomaailmassa.

Viikon hokiäijä Matti ”Mausa” Rinne: Ennen ottelua LeKi kukitti ja lahjoitti joukkueen pelipaidan pitkäaikaiselle taustavoimalleen ja nykyiselle huoltajalleen Matti ”Mausa” Rinteelle. Mausa on toiminut jääkiekon parissa yli 40 vuoden ajan ja kuten katsomossa tiedettiin, urheiluelämää hänellä on pitkälti enemmänkin, kun lasketaan Mausan oma pelaajaura jääkiekossa ja jalkapallossa. Rinteestä liikkuu paljon kylälegendoja, joista yksi kertoo hänen poikkeuksellisesta kipukynnyksestään oman peliuran aikana.

1980-luvulla Kisalla oli vitosdivarin jalkapallopeli Nekalan kentällä NePaa vastaan. Mausa sai ottelun alkuhetkillä pahan tällin jalkaansa, ontui ja konkkasi hetten aikaa, mutta totesi ”mausamaisesti”, että peli jatkuu, mitään pahempaa ei sattunut. Seuraavan päivän röntgen-kuvas kertoi: Mausan ukkovarvas oli kyseisessä tilanteessa murtunut.

Mitä seuraavaksi?: Kisan kotipelien putki jatkuu keskiviikkona 7. helmikuuta, kun nousukuntoinen TuTo saapuu Hakkariin. Kolmen ottelun viikko huipentuu perjantaiseen Imatran-reissuun ja lauantaiseen kotipeliin Savonlinnaa vastaan.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.