Vaatteiden vaihtotorilla kuullaan ekologisista hankinnoista

Tiina Wesslin toivottaa kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi vaatevaihtotapahtumaan Lempostuvalle.

Lempostuvalla vaihdellaan vaatteita ja kahvitellaan lauantaina 10. maaliskuuta. Tarkoitus on laittaa kiertoon omat turhiksi käyneet vaatteet ja löytää tilalle jotain mieluisampaa tai sopivampaa päälle antavaa. Tapahtuman järjestävät Lempäälän vihreät valtuutetut sekä Lempäälän vihreät ry.

Järjestäjät lajittelevat osallistujien tuomat vaatteet koon mukaan rekkeihin ja pöydille.

Aluksi kahvitellaan ja kuunnellaan Hyvän mielen vaatekaappi -kirjan kirjoittajan Rinna Saramäen luento ekologisista ja eettisistä vaatehankinnoista. Saramäki on tietokirjailija ja vapaa tutkija, joka on opiskellut vaatesuunnittelua Taideteollisessa korkeakoulussa. Luennon ja kahvitarjoilun jälkeen päästään penkomaan.

– Tavoitteenamme on jakaa tietoa ekologisesta ja eettisestä kuluttamisesta ja edistää kierrätystä. Tällaiset tapahtumat ovat omiaan lisäämään yhteisöllisyyttä, sanoo tapahtuman puuhanainen, Lempäälän vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Tiina Wesslin.

Tapahtumaan toivotaan erityisesti puhtaita ja ehjiä aikuisten vaatteita.

– Aikuisten vaatteiden kierrättäminen on hankalampaa kuin lastenvaatteiden, joille  on enemmän kysyntää esimerkiksi kirpputoreilla. Tällaiset vaatevaihtajaiset ovat tehokas ja mukava tapa tarjota käyttökelpoisille mutta turhiksi jääneille vaatteille uusi elämä.

Penkojaisista mahdollisesti ylijääneet vaatteet järjestäjät kierrättävät eteenpäin Lempäälän-Vesilahden työttömät ry:n ylläpitämän kierrätyskeskuksen kautta.

Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.