Digiaika on pop

Tietoyhteiskuntaan siirtyminen on tätä aikaa, mutta Ritva Salonen  (L-V Sanomat 7.2.) tuo esille näkökulman, joka kaipaa lujaa otetta meidän ikäihmisten taholta.

Seniorineuvosto, joka toimii kuntalaisfoorumin osana ja jonka tarkoitus on välittää ikäihmisten näkemyksiä kunnan päätöksenteko-organisaatiolle, on kiinnittänyt samaan asiaan huomionsa.

Kunnan talous- ja toimintasuunnitelmassa kerrottiin terveyspalveluiden kohdalla, että ollaan siirtymässä digiaikaan ja tavoitteena on mm. verenohennuslääkkeitä käyttävien kohdalla omakohtainen digiseuranta.

Toinen kohta joka on puhuttanut on kunnan hyvinvointikertomuksessa esitetty kanta: ”Ikääntyneiden toimivaa palveluohjausta vahvistetaan ja heitä opastetaan sähköisten palveluiden käytössä”.

Seniorineuvosto on reagoinut asiaan. Haluamme tietää, miten asiakokonaisuudessa edetään  ja kenen vastuulla kehittämistä vaativa kokonaisuus kunnassamme on.

Asiasta saadaan  tilannekatsaus 22. helmikuussa kokouksessa, jonka jälkeen seniorineuvosto miettii ikäihmisten kannalta asian eteenpäinviemisen avittamista.

 

Maikki Hämäläinen-Ylikahri

seniorineuvoston jäsen

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>