Tarpian Suunnan hiihtosuunnistajille aluemestaruuksia

Tessa Salmia (vas.) ja Inka Joensivu (oik.) yhteisellä harjoituslenkillä Hakkarissa. Kuva: Teppo Salmia

Hiihtosuunnistuksen Hämeen aluemestaruudet ratkottiin Hämeenlinnan Tuuloksessa 3.–4. helmikuuta.

Lauantaina käytiin keskimatkan kilpailu ja sunnuntaina oli vuorossa pitkän matkan kilpailu. Tarpian Suuntaa edustava kokenut lempääläläinen hiihtosuunnistaja Olli Savikko kehui lauantain kilpailun jälkeen olosuhteita hienoiksi.

Lauantain keskimatkan kilpailussa ensimmäistä kauttaan D17-sarjassa kilpaileva, hiihtosuunnistuksessa Tarpian Suuntaa edustava vesilahtelainen Tessa Salmia nappasi sarjansa voiton ja aluemestaruuden reilun puolentoista minuutin erolla seuraavaan. AM-hopea meni Ennimaria Järventaustalle (Kyrös-Rasti, +4,24) ja pronssi lempääläläiselle Inka Joensivulle (Valkeakosken Haka, +5,58). Hiihdossa Tessa Salmia ja Inka Joensivu edustavat Lempäälän Kisaa ja ovat jo useamman vuoden harjoitelleet LeKi Junior Ski Teamin mukana, mm. Ville Niemelän ohjauksessa. Kilpailun jälkeen Salmia kiittelikin Niemelän panosta hiihtotekniikan kehittymisessä. Salmian henkilökohtaisena valmentajana toimii suunnistusmaajoukkueen entinen päävalmentaja Juha Taini.

Tammikuun alussa Tessa Salmia leireili Vuokatissa yhdessä muiden nuorten hiihtosuunnistajien kanssa. Seuraavaksi vuorossa on suunnistuksen leiri- ja kilpailumatka Portugalin kesäisiin olosuhteisiin, mutta lumelle paluu on edessä taas helmikuun loppupuolella, kun Vuokatissa ja Keravalla kilpaillaan hiihtosuunnistuksen keskimatkan ja sprintin SM-mitaleista.

Lauantain keskimatkalla Tarpian Suunnan edustajista aluemestaruushopeaa H50-sarjassa sai Olli Savikko (+3,10), jonka sijoitus lauantain kansallisessa kilpailussa oli neljäs.

Tarpian Suunnan edustajien hyvä menestys keskimatkalla sai sunnuntaina jatkoa H50-sarjassa. Sarjan aluemestaruushopeaa nappasi sunnuntain kansallisessa kilpailussa kuudenneksi sijoittunut Olli Savikko.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.