Lempäälän strategiassa konkretiaa

Luin Ajassa Virtaa -lehdestä Esko Korkeakosken jutun, jossa kyseltiin Etelä-Pirkanmaan kuntien suunnitelmia lähinnä yhteistyön näkökulmasta. Kirjoituksesta käy selville, että kuntien strategiat, siis suunnitelmat kunnan tietyn päämäärän tai tilan saavuttamiseksi ovat kunnissa eritasoisia. Hyvien aikeiden tasolta on vielä matkaa tietoiseen suunnanvalintaan.

Olin mielissäni siitä, että Lempäälän osuus vaikutti selkeimmältä, siinä oli konkretiaa mm ”panostamme kasvuun, uusiin yritysalueisiin…”.

Hyvä näin kun vielä strategiset kumppanit valitaan riittävän suurista toimijoista: esimerkiksi S-ryhmä, VR, isot rakentajat, Lidlkin. Liian pienten kanssa voidaan mennä pahasti metsään. Esimerkkejä voisivat olla vaikkapa Vuores tai Sääksjärvellä seurakunnan maille rakentuva teollisuusalue, joka olisi ollut mainio asuntorakentamisen alue.

 

Osmo Nieminen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?