Hyytävän jännittävä helmikuu luvassa Kisan kiekkomiehille

Kuva: Elina Kuivalainen

Tomi Peltonen oli viikon kisalaisonnistuja, kun hän summasi viisi tehomerkintää.

Kisa – TuTo 4 – 3 JA, Ketterä – Kisa 4 – 1, Kisa – SaPKo 4 – 7

Pelien henget: Menneen viikon yhdeksästä jaossa olleesta Mestiksen sarjapisteestä Lempäälän Kisa kotiutti vain kaksi omaan plakkarinsa. Taistelu pudotuspelipaikasta riehuu juuri nyt kiivaimmillaan.

TuTo-pelissäkin olivat kaikki katastrofin ainekset loppuhetkillä olemassa, mutta kiitos Jere-Matias Alasen ja Sami Laakson viime hetkien maalien, Kisa sai tuuletella ja maistella voiton makeutta. Imatralla hyvä alku ja Riku Väkiparran nopea johtomaali eivät riittäneet mihinkään. Hakkarin pelissä väsynyt Kisa kärsi karmeista tuomarimokistakin, mutta nousuvireinen SaPKo oli tyly vieras, eikä Kisalle jäänyt jossittelun aihetta: parempi joukkue vei pisteen mennessään.

Kuuselan kommentit: Kisan päävalmentaja Miikka Kuusela elää tuyskaisa hetkiä. Syyskauden lento on muisto vain ja tuntuu, että myös onnetar tarjoaa takalistoaan lempääläisille. SaPKo-pelin tuomariratkaisut korpesivat miestä oikein huolella ottelun aikana ja jälkeenkin. Etenkin Sami Laakson loukkaantuminen ja siitä hässäkästi syntynyt SaPKo-maali kiehutti miestä.
– Kaikki näkivät, mitä tilanteessa tapahtui? Ihmettelen, miten peli voi ratketa näin, puhisi Kuusela.
Paljon tyytyväisempi luotsi nähtiin pari päivää aiemmin, kun kuuden pelin mittainen tappioputki katkesi jatkoaikavoitolla TuTosta.
– Olemme takoneet päätä seinään monen pelin ajan. Nyt muutimme hiukan peliin lähestymistämme, homma toimi hyvin, etenkin avauserässä, lateli Kuusela keskiviikkona 7. helmikuuta.

Laakso sankarista potilaaksi: Kisan taistelun ruumillistuma tällä kaudella on ollut kapteeni Sami Laakso, joka on kantanut pitkin sesonkia esimerkillään joukkuetta reppuselässä. TuTo-pelissä Laakso pääsi kolme vastaan kolme-ylivoimalla jäälle ja onnistui lakaisemaan irtokiekon TuTon maaliin. Voiton tuuletukset tulivat sekä Laaksolta että koko LeKi-poppoolta täydestä sydämestä.
SaPKo-ottelussa kipparin onni kääntyi. Savonlinnalaispelaaja Joni Seinelä taklasi ottelun alussa kiekotonta Laaksoa suoraan päähän, mistä tuomari nosti kätensä pystyyn jäähyn merkiksi. Jatkohössäkässä kiekko ajautui pomppujen jälkleen Kisan maaliin, jonka tuomarit kaikkien yllätykseksi hyväksyivät ja Seinelälle annettiin vaivainen pikkukakkonen. Samaan aikaan sekava Laakso hoiperteli kaukalosta pukukoppiin. Laakson histora aivotärskyistä on turhan pitkä, toivoa todella sopii, että mitään pahempaa ei tapahtunut. Ottelun tuomariparille Mika Leväselle ja etenkään hänen kollegalleen Jarkko Salmiselle ei sympatiaa Hakkarin hallista herunut.

Molari-tilanne elää: Kisan veräjää vartioi menneellä viikolla kolme eri pelaajaa. Keskiviikkona Christian Heljanko ansaitsee hommistaan liki kiitettävän, perjantaina Ukko-Pekka Luukkonen ja lauantaina Ilves-laina Markus Ruusu korkeintaan tyydyttävän arvosanan. Luukkosen torjuntavire vuodenvaihteen nuorten MM-kisojen jälkeen on ollut hiukan hakusassa. Ilman pitävää veskaripeliä, ei pudotuspelejä Lempäälässä nähdä.

Viikon hokiäijä Tomi Peltonen: Kokenut 31-vuotias Tomi Peltonen liittyi Kisan rosteriin kesken kauden, kun pelipaikkaa ulkomailta tai Liigasta ei löytynyt. Kokenut Peltonen tuo johtajuutta ja tehoja lempääläissakkiin. Menneellä viikolla hän oli tehokkain kisalaispeluri saldolla kolme maalia ja kaksi syöttöä. Koko sesongin  lukemat näyttävät 23 otteluun kuutta maalia ja yhdeksää syöttöä. Viime kaudella hän iski Kisalle kaikkiaan 34 tehotäplää. Peltosta, Antti Kangasniemeä, Ossi Pellistä ja Tommi Välimaata katsotaan, kun viime viikkojen alavire tulisi kääntää voittovireeksi.

Mitä seuraavaksi?: Kisalla on taas edessä kolmen pelin viikko ja kaikki vieraskaukaloissa, kun reissu etenee Espoon kautta Kokkolaan ja Rovaniemelle. Kaikki kolme vastustajaa ovat Kisan kiivaimpia kisaajia play off-paikoista.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.