LeKin painonnostajilla ennätyskarkelot Rovaniemellä

Iiro Savolainen ja 2-1 äänin hylätty 70 kilon työntö.

Lempäälän Kisan punttiporukalla oli hyvä nostovire viikonloppuna Rovaniemen Santa Sportilla nostetuissa peruskoululaisten mestaruuskilpailuissa. Yhteensä kilpailuihin osallistui 40 tyttöä ja 48 poikaa mittelemään vahvimpien peruskoululaisten titteleistä.

Lauantaina Lekin nostajista pelin aloitti Vesilahtea edustanut Iiris Savolainen temmaten 20 ja työntäen 28 kiloa. Yhteistulos, 48 kiloa, oli tyttöjen keveimpään 32 kilon sarjaan Iiriksen uusi ennätys ja samalla mestaruuteen oikeuttava tulos.

Lisää tyttöenergiaa lavalle tuli Ida Harmaalan nostaessa tyttöjen 48 kilon sarjassa. Myös Ida oli ennätysvireessä tehden tuloksen 16+22 kiloa. Yhteistuloksella 38 kiloa oltiin sarjan 8. tilalla.

Lauantain viimeisenä lempääläläisnostajana rautaa kolisuttamaan pääsi Teea Jaskari sarjassa 53 kiloa. Teea otti mallia edellisistä LeKin nostajista myös parannellen omia ennätyksiään tuloksiin 24+30 kiloa. Teea sijoittui yhteistuloksellaan 54 kiloa sarjan 8. sijalle.

Huomioitavaa jokaisen nostajan suorituksessa oli loistava nostovarmuus, tyttöjen onnistuessa jokaisessa yrityksessään.

Sunnuntaina oli poikien vuoro astua lavalle. Jo useamman vuoden kokemuksen näistäkin kisoista omaava Lempäälän Artturi Häkli lähti kovassa kisassa metsästämään ennätyksiään ja sitä kautta mitalisijoja. Kilpailu olikin ankaraa kolmen nostajan sijoittuessa kahden kilon sisään toisistaan. Artturin sijoitus ennätystuloksella 51+165=116 kiloa oli kolmas, toisen sijan jäätyä vain kilon päähän.

Viimeisenä lavalle asteli Vesilahtea edustanut Iiro Savolainen. Iiro paukutti myös ennätyksiä suorille käsille temmaten 46 kiloa ja työntäen 65 kiloa. Ennätysyhteistuloksella 111 kiloa myös Iiro nappasi pronssisen mitalin kotiin viemisiksi.

Hyvän juniorimenestyksen lisäksi LeKin punttiporukka saa kääntää katseensa lähitulevaisuuteen, kun 24.–25.2. nostetaan yleisen sarjan Suomen mestaruuksista Tampereen Pirkkahallilla. Nostamassa ovat tuolloin lauantaina miesten raskaassa sarjassa Teemu Roininen sekä sunnuntaina naisten 69 kilon sarjassa Emma Gleisner.

 

Teksti: Teemu Roininen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.