Ihmisbanaaneja ja karkkisadetta: abit ottivat ilon irti

Lempäälän lukiosta lähti torstaina viimeiset 1990-luvulla syntyneet nuoret, kun abiturientit hyppäsivät penkkariautojen kyytiin.

Abit ottivat viimeisistä koulupäivistä ilon irti ennen edessä olevaa lukukuuria. Ilakointi alkoi Virta-kampuksella nähdyllä abishow’lla, jossa vedettiin useita riemukkaita ohjelmanumeroita.

Tilaisuudessa on ollut tapana näyttää opiskelijoiden tekemiä videoita ja niin myös tälläkin kertaa. Tuttuja kappaleita hyödyntävillä musiikkivideopätkillä vitsailtiin lukiolaisille läheisillä aiheilla. Käsittelyyn pääsi muun muassa entinen lukio, uusiksi sanoitetun Sata salamaa -kappaleen muodossa.

– Kun sata itiöö kouluun iskee ja koko kanava räjähtää…, kertosäkeessä rallatettiin.

Lukio-opetus siirtyi Valkeakoskentien varteen Tampereen seudun ammattiopiston tilojen yhteyteen viime syksynä, kun kiinteistön remontti ja laajennus valmistui. Kunnassa oli jo pitkään tiedostettu tarve saada lukiokoulutukselle ajanmukaiset tilat.

15D-ryhmän opiskelijat Johanna Vigrén ja Joona Korhonen ovat pitäneet opinahjostaan.

– Lukolliset lokerot ovat olleet kiva uudistus. Tilat ovat avoimet ja paikan sisäisti nopeasti, sillä kunkin aineen opetus tapahtuu samassa luokassa, Johanna Vigrén kertoo.

– Ylioppilaskirjoitukset ovat nyt auditorion sijaan omassa tilassaan, mikä sekin on työrauhan kannalta hyvä juttu, hän toteaa.

 

Juhlallisuuksien jälkeen vuorossa oli kylmivää kyytiä. Neljän rekan kulkue lähti liikkeelle Virta-kampuksen pihalta noin puoli kahdentoista maissa ensimmäisenä pysäkkinään vanha lukio. Oppilaitosten pihoille ja reitin varrelle oli kerääntynyt oppilaita, sukulaisia ja tuttavia kannustamaan abien riehaa.

Moni sivullinen sai hyvällä varmuudella suunsa makeaksi. Kullakin abilla oli viisi kiloa karkkia jaettavaksi kannustajilleen.

Ihan kuin näitä tyyppejä olisi nähnyt jossain, elokuvissa ja sarjoissa ehkä? Kuva: Katariina Rannaste

Kappas, Turhapurohan se siinä! Kuva: Katariina Rannaste

Nuuskamuikkunen, Pikku Myy ja Kapteeni Koukku tai tutummin: Emmi Matikka, Emma Kaikkonen ja Rauli Harteela. Kuva: Katariina Rannaste

Viivi Huurneen zombie-ilme. Meikin oli tehnyt kaveri Nea Lehtonen, eikä arpivahaa, lateksia ja tekoverta oltu säästelty. Kuva: Katariina Rannaste

 

Abiryhmät olivat pukeutuneet teemoittain. Kampuksella olikin 15D:n toimesta eläimellistä menoa. Kuva: Katariina Rannaste

Joona Korhonen ja Johanna Vigrén ovat tykänneet opinahjostaan. Kuva: Katariina Rannaste

 

Mopoautoilijat abijäynän kohteena. Kuittailua tuli myös abishow’ssa, jossa laulettiin tunnelman droppaamisen sijasta ”älä tuu tänne viemään mun parkkipaikkaa”. Kuva: Katariina Rannaste

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?