Luvassa pianon ja laulun mestarikurssit ja konserttisarja

Lempäälä soi ensi kesänä 20. kerran

Erik T. Tawaststjerna ja Hui-Ying Liu-Tawaststjerna esittävät Lempäälä soi -tapahtumassa duopianokonsertin. Kuva: Kirsti Uoti

Lempäälä Soi -tapahtumaa vietetään ensi kesänä 20. kertaa Lempäälän kunnan, seurakunnan ja Lempäälän Kulttuuritapahtumat ry:n yhteistyönä. Pyhän  Birgitan kirkon ja  Lempoisten seurakuntatalon  täyttävän konserttisarjan klassisen musiikin konsertit 20.6.–28.7. ovat ilmaiskonsertteja lukuun ottamatta Erik T. Tawaststjernan ja Hui-Ying Liu-Tawaststjernan duopianokonserttia Lempäälä soi 20 vuotta 8. heinäkuuta Pyhän Birgitan kirkossa. Ohjelmallinen juhannusaatto on vuorossa 22. kesäkuuta Lempäälän luontaiskylpylän rannassa.

Perinteiset musiikkileirit alkavat kesäkuun puolivälissä ja kestävät heinäkuun loppuun saakka. Ari Laitinen vetää akvarellikurssin kesäkuun alussa.

Juhannuksen jälkeen Lempäälän kansoittavat jälleen reilun viikon mittaisen Forum-tapahtuman venäläiset, valkovenäläiset, ukrainalaiset ja liettualaiset nuoret muusikot, jotka professoriensa opastuksella pitävät sekä seminaareja, oppitunteja, kilpailuja että konsertteja. Lempäälään tulee tänä vuonna paitsi laulajia ja heidän säestäjiään myös pianisteja, viulisteja ja puhallinsoittajia sekä kamarimuusikoita.

Mestarikurssien sarja on puolentoista kuukauden mittainen. Oopperalaulua opettaa Seppo Ruohonen, kurssin pianistina on Tuuli Takkala. Pianon mestarikurssien opettajina ovat professori Erik T. Tawaststjerna ja tohtori Hui-Ying Liu-Tawaststjerna. Nuorten pianistien kurssin opettaja on Regina Glazunova Pietarista.

Uutena konserttina kuullaan 8. syyskuuta Virta-kampuksella pidettävä Marian Petrescu -trion Lempäälä-päivän jazz-konsertti. Konserttisarjassa on myös Sirkka ja Kauko Uotin hengellisten laulujen kirkkokonsertti 14. marraskuuta. Kauko Uotin syntymästä tulee kuluneeksi tänä vuonna 120 ja Sirkka Uotin syntymästä ensi vuonna 100 vuotta.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.