Bussista löytyi voittamisen liekki

Kuva: Elina Kuivalainen

Kisan varakapteenilla Valtteri Järviluomalla on asiaa tuomareille.

Espoo United – LeKi 4 – 0, Hermes – LeKi 2 – 3, RoKi – LeKi 2 – 3

Pelien henget: Espoon-ottelun jälkeen lempääläisleirissä kypärät olivat kallellaan, tuhkaa ripoteltu ylle ja maat myyty. Tilanne oli tuskaisa, kun kymmeneen peliin oli tullut yhdeksän tappiota. Edessä odotti liki 1500 kilometrin mittainen bussireissu Kokkolan kautta Rovaniemelle ja sieltä yötä myöten kotiin. Mutta usein pitkillä keikoilla joukkue hioutuu ja keskittyy paremmin kuin kotioloissa. Niin kävi nytkin ja sekä Keski-Pohjanmaalta että Lapista kuittaantuivat täydet kuusi pinnaa, jotka helpottivat olleellisesti Kisan oloa pudotuspelijoukkueena. Nyt eroa on pleijariviivalle viisi pistettä.

Kuuselan kommentit: – Hyvä reissu kaikkineen, saimme sitkeyttä ja jengille puhaltamista hemmetisti aikaan. Jokainen pelaaja täytti paikkansa ja joka pelaaja on joukkueelle arvokas. Meillä on mahdollisuutemme ja tavoite siintää keväällä, mutta ajatus on kohdennettava seuraavaan peliin, viestitti Kisan valmentaja Miikka Kuusela pitkän kotimatkan varrelta.
Erityiskiitos valmentajalta lähti maalivahti Markus Ruusulle: – Ruusu oli erinomainen ja piti meitä hankalilla hetkillä pystyssä, hehkutti Kuusela Ilveksestä reissulle saatua maalivahtia.

Kuusi maalintekijää: Tiukan paikan tullen katseet kääntyvät joukkueen kokeneeseen osastoon. Kokkolan ja Rovaniemen peleissä kuudella maalilla oli kullakin eri maalintekijä, joista Tommi Välimaa, Anton Ollikainen, Sami Laakso ja Jimi Jalonenkin edustavat juuri penättyä kokeneempaa kaartia, jotka näin vastasivat huutoon. Kun Jere-Matias Alanen ja upean soolomaalin tehnyt Ismo Nikkinen nuoremmasta sakista tekaisivat osumat mieheen, oli vastuunkantajien leiri ilahduttavan laaja.

Siirtojen takaraja meni umpeen: Jääkiekon siirtoraja meni umpeen helmikuun 15. päivänä ja pelaajaliikennettä oli Lempäälänkin suuntaan jonkin verran. Pakistoon hankittiin yksi pelaaja, kun puolustaja Joona Tolvanen tuli Vantaalta. 25-vuotias Tolvanen on pelannut Mestistä usean kauden ajan, tällä sesongilla saldo tehoissa mitaten on kolme maalia ja viisi syöttöä. Liigasta ei enää saa pelaajia lainata eli esimerkiksi Jere Rouhiaista tai Anton Levtchiä ei Kisassa tällä kaudella enää nähdä. Maalivahdit saavat liikkua Liigan ja Mestiksen välillä runkosarjan loppuun saakka. Nuoret pelaajat  eli 1997 syntyneet ja nuoremmat piti nimetä, jotka saavat kulkea emoseuransa ja Kisan välillä. Nimetyt pelaajat ovat: Filip Krivosik (HPK), Roope Laavainen (HPK),Otto Latvala (HPK), Ukko-Pekka Luukkonen (HPK), Topias Haapanen (Ilves), Christian Heljanko (Tappara), Toni Utunen (Tappara) ja Otto Mäkinen (Tappara).

Viikon hokiäijä Markus Ruusu: Jääkiekkoilijan elämä on usein aikamoista kiertämistä paikasta toiseen. 20-vuotias 188-senttinen Ruusu on tästä hyvä esimerkki. Junioriura urkeni Tapparassa, josta tie vei Jyväskylän JyPiin B-ikäisenä. Kaikki nuorisomaajoukkueet kolunnut Ruusu haki vauhtia JyP Akatemiasta ja KooKoosta, kunnes vaihtoi täksi kaudeksi Ilvekseen. Tupsukorvissa tie meni tukkoon, kun kokenut Riku Helenius liittyi seuraan syksyllä. Sen jälkeen Ruusu käväisi TuTossa Mestis-visiitillä ja nyt on pelannut Kisassa muutamia pelejä. Rikkonainen kausi on tuottanut vaihtelevia peliesityksiä, mutta Hermes- ja RoKi-voitoissa hän ansaitsee sylillisen sukunimikukkasia loistoesityksistään.

Mitä seuraavaksi?: Kisa palaa kolmen vieraspelin jälkeen Hakkariin, kun se kohtaa keskiviikkona IPK:n Iisalmesta ja lauantaina RoKin Rovaniemeltä.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.