Visattarille plusmerkkinen kausi lentopallon kakkossarjassa

Kuva: Vesilahden Visan kotisivut
Visan kolmanneksi sijoittuneessa naisten lentisjoukkueessa toimivat: Ari Paloniemi (ylä vasen), Paula Kallonen, Tiina Paloniemi, Julia Vastamaa, Veera Paloniemi, Venla Turkkinen, Kami Koskinen ja Aleksei Kyrölä. Iida Hautamäki (ala vasen), Kia Tanhuanpää, Sari Vastamaa, Milla Soikkonen ja Andrea Blomqvist.

Vesilahden Visan naislentopallotiimille jäi sunnuntaina 18. helmikuuta päättyneestä kakkosarjakaudesta hyvä maku suuhun, jos toki vieläkin parempaan kuin kolmossijaan olisivat saumat olleet yltää. Visan saldo oli komea: 16 ottelusta saaliina oli 12 voittoa ja vain neljä tappiota ja niistäkin vain kahdessa pelissä Visattaret jäivät nollille. Pudotuspelipaikka noususta ykkössarjaan jäi lopulta neljän pisteen päähän, edellä olivat Euran Raiku ja Aitolahden Riento.

–Eura on selkeästi tavoitteellinen joukkue ja Aitolahdella taas on rosterissaan kokeneita ylemmissä sarjoissa pelanneita naisia, joten kolmossija oli meille realistinen, mutta oikein hyvä, sijoitus, tiivisti Visan kautta toisena valmentajana toiminut Ari Paloniemi. Visan valmennuskaksikon täydensi Aleksei Kyrölä, joukkueenjohdosta vastasi Ari Wilen.

Visa treenasi kolme kertaa viikossa, joukkueen 11 pelaajaa olivat varsin sitoutuneita.

–Osa pelaajista on jo työelämässä mukana, osa asuu Tampereella, mutta kiitettävän innokkaasti he Vesilahdelle ajelivat iltakasilta alkaviin treeneihin, nostaa kokenut lentismies Paloniemi hattua joukkueen harjoitteluaktiivisuudelle.

Koneneemman pään pelaajista Iida Hautamäki, Tiina Paloniemi ja Paula Kallonen kantoivat parketilla suurta vastuuta pelaamisesta, mutta myös nuoremmasta kaartista löytyi huimasti kehittymistä ja venymistä. Veera Paloniemi pelaa Kalevan Lentopallossa A-tyttöjen joukkueessa, hänelle treenejä tuli liki jokaisena päivänä. Positiivista on sekin, että jokaisessa sunnuntai-illan kotiottelussa oli Kirkonkylän koulun liikuntasalin katsomossa mukava määrä yleisöäkin, silmäparien haarukka oli toki iso: huippupelissä paikalla oli 115 katsojaa ja vähiten innostavassa 25.

Onko Vesilahdella saumaa saada aikaan ykkössarjassa pelaava naisjoukkue?

–Muutamissa juttutuokioissa olemme asialla spekuloineet, mutta jos naistenkin puolella ykkössarja muuttuu valtakunnalliseksi, olisi etenkin seuran taustapuolella tapahduttava paljon muutosta. Ja tietysti pelaaja-asiatkin naisten puolella elävät eli kakkosarjan kärkipäässä pelaaminen lienee juuri nyt Visalle realistinen taso, aprikoi Ari Paloniemi.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.