Lisää liikuntaa yhteistyöllä

Kristian Leppänen kiittää mukaan lupautuneita ohjaajia. – Loistavaa toimintaa hyvinvoinnin puolesta.

Ihminen on luotu liikkumaan; toimimaan fyysisesti, kantamaan ja nostamaan, kävelemään ja juoksemaan, hyppimään ja pomppimaan, kiipeämään ja roikkumaan. Nykypäivänä liikkuminen on vähentynyt varsinkin lasten ja nuorten keskuudessa. Yhä enemmän vietetään aikaa tietokoneiden ja pelikonsoleiden parissa ja ulkona leikkiminen sekä liikkuminen ovat jääneet vähemmälle.

Mikään paasaaminen ei Vesilahden nuoriso-ohjaaja Kristian Leppäsen mukaan kuitenkaan hyödytä, vaan hän haastaa liikkumaan.

– Voimme yhdessä kannustaa kaikkia liikkumaan. Ei pelkästään lapsia vaan kaikki ikäryhmät huomioiden.

– Halusin järjestää sellaisen päivän, jossa on mahdollisuus tutustua erilaisiin liikuntamuotoihin maksutta. Pyysin ystäviäni mukaan ja saimme hyvän kattauksen erilaisia aktiviteetteja. Nyt on raudanlujia alansa tietäjiä ohjaamassa, joten kannattaa käyttää tilaisuus hyväksi. Annetaan päivälle nimeksi vaikka Sporttilauantai, Leppänen kertoo.

Sporttilauantai on lauantaina 10. maaliskuuta klo 11.30–16.00 ja paikkana on joko Vesilahden kirkonkylän kuntosali tai yläasteen Seattle-luokka. Ikäraja aktiviteetteihin on 13–65 vuotta. Poikkeuksen tekee kuntonyrkkeily, johon voivat tulla lapset 7-vuotiaasta alkaen.

Ohjelmassa on klo 11.30–13.00 painonnoston perusteita, joihin perehdyttämässä Kirkonkylän kuntosalilla ovat valmentaja Teemu Roininen ja ohjaaja Jenni Parvinen.

Kello 13.00–14.00 on kuntonyrkkeilyä, jonka ohjauksesta vastaavat Akaan Iskun Tero Lähteenmäki ja Paula Leppäkorpi.

Klo 14.00–15.00 Yläasteen Seattle-luokassa pääsee kokeilemaan itsepuolustusta. Muun muassa otteista irrottautumiseen ja hyökkäysten torjuntaan ohjaa turvallisuuskouluttaja Mika Inha.

Klo 15.00–16.00 luvassa on kuntosaliharjoittelua, jota Kirkonkylän kuntosalilla ohjaa Mika Parvinen.

Liikunta muun muassa parantaa mielialaa ja unenlaatua, laskee liian korkeaa verenpainetta ja stressiä sekä vähentää sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Näiden kaikkien asioiden yhteisvaikutus pitäisi kannustaa ihmisiä yleisestikin parempaan elämänhallintaan ja parantaa ratkaisevalla tavalla elämänlaatua. Liikunta yhdistettynä oikeanlaiseen ravintoon sekä positiiviseen elämänasenteeseen on terveellisen elämän perusta.

– On hyvä muistaa, että terveys on kuin vesi kaivossa. Sen huomaa vasta kun kaivo tyhjenee, Leppänen toteaa.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot 050 3895 268 tai kristian.leppanen@vesilahti.fi

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.