Valtuusto valitsee yhdyskuntajohtajan

Lempäälän yhdyskuntajohtajana toimii viransijaisena Tiia Levonmaa. Kuva: Ida Nieminen

Lempäälän kunnanhallitus päätti äänestyksen jälkeen, että  kunnanvaltuusto suorittaa seuraavassa eli maaliskuun  kokouksessaan yhdyskuntajohtajan valinnan.

Kunnanjohtaja Heidi Rämön ehdotus oli, että kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että virkaan nimitetään oikeustieteen maisteri Tiia Levonmaa.

Kari Virtanen (sd.) esitti Tuukka Liuhan (kesk.) kannattamana, että  kunnanvaltuusto suorittaa yhdyskuntajohtajan valinnan ilman  kunnanhallituksen esitystä, kuka on virkaan soveltuvin.

Äänestyksessä Virtasen ehdotus voitti äänin 3–8.  Virtasen esityksen puolesta äänestivät Maria Päivänen (sd.), Minna Rajamäki (kesk.), Pauliina Alenius (vihr.), Liuha, Veijo Niemi (ps.), Piia Nurmela (kd.), Virtanen ja Riku Floman (vas.). Kunnanjohtajan ehdotuksen puolesta äänestivät Heikki Hakala (kok.), Päivi Söderström (kok.) ja Jocka Träskbäck (kok.).

 

Yhdyskuntajohtajan virkaa haki 20 viran kelpoisuusehdot täyttävää henkilöä. Heistä haastatteluun kutsuttiin seitsemän. Haastattelujen perusteella soveltuvuusarvioihin kutsuttiin kolme henkilöä: Lempäälän vs. yhdyskuntajohtajana toimiva Tiia Levonmaa, Hämeenlinnan kuntakonsernissa toimiva toimitusjohtaja Kristiina Koskiaho ja Ylöjärven kaupungin virassa toimiva Mirko Harjula. Valintatyöryhmä  asetti hakijat valintajärjestykseen Levonmaan ykköseksi ja seuraaviksi Koskiahon ja Harjulan.

Virka täytetään 1. huhtikuuta alkaen tai sopimuksen mukaan.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.